Gott nytt år från Gästrikland – detta är våra bästa minnen från 2023!

Gävle-bildLars Ljunggren, Jessica Dolk och Pär Dahlgren, här tillsammans med fiskevårdarna Bernt Moberg och Ville Svärd, önskar alla medlemmar och övriga fiskvänner ett gott nytt år! 

 

2023 var ett spännande år för medarbetarna på Sportfiskarnas Gävlekontor, där kampen för fiskbestånden återigen stod i fokus.


Nu önskar vi alla ett Gott Nytt År, och nedan delar medarbetarna med sig av sina bästa minnen 2023, samt vad de ser fram emot under 2024.

Jessica Dolk
Bästa minnet: Det som känns extra bra är att det gjorts en uppdatering av den nationella planen för storskarv samt att vi fått tillbaka öringen i Trödjeån. Vi planterade ut gulesäcksyngel där för några år sedan och i höst har de första återvändarna hittat tillbaka efter sin vistelse i havet till ån för att leka.
Ser fram emot: Att se vad det trillar för domar ur NAP:en och hoppas att vi får mycket att stå i med att skapa fria vandringsvägar. Jag ser också fram emot att förhoppningsvis kunna vara med och påverka förvaltningsarbetet för skarv, både nationellt och regionalt i större utsträckning än tidigare.


Pär Dahlgren
Bästa minnet: Av många roliga dagar så finns det två som kanske sticker ut lite extra. Den ena är en skolbäckenaktivitet som genomfördes i Enångersån. Eleverna var otroligt engagerade och de fick se fantastiska exempel på djurlivet i ån till den grad att de undrade vart det gick att köpa egna bottenfaunahåvar. Den andra var en pimpeldag på Kyrktjärn i Alfta som genomfördes under sportlovet i samverkan med Alfta FVOF, Svenska kyrkan och Biosfärsområde Woxnadalen. Fantastiskt väder, många taggade besökare och dagen toppades med en gädda på nästan 10 kilo när en reporter från SR var på plats.
Ser fram emot: Ett samarbete med Skogen i Skolan för att i mitt Leader-finansierade projekt skapa ett utomhuspedagogiskt koncept där vatten, skog och fiske knyts samman i utomhusdagar för skolklasser.
 

Lars Ljunggren
Bästa minnet:
Att det var över 700 gäddor som steg i gäddfabriken i Järvsta, vilket ytterligare bekräftar att det har etablerats ett lokalt bestånd. Det hela skedde genom ett samarbete mellan Sportfiskarna, Gävle kommun med stöd från Länsstyrelsen i Gävleborgs län och Havs- och vattenmyndigheten.
Ser fram emot: Kampen för att rädda strömmingen kommer att fortsätta, och jag ser fram emot att det bildas ett fredningsområde för strömmingen i Bottenhavet. Jag hoppas att alla partier enas om att rädda bestånden.

Kategorier: Miljö, Strömmande vatten, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv