Gott nytt år från Jämtland – detta är våra bästa minnen 2023!

JämtlandNöjda medarbetare på Sportfiskarna Jämtland: Carl-Fredrik Yri, Ricky Hermans, Anders Lundin och Andreas Karlberg. Foto: Anders Rydeborg.


2023 var både ett vått och i många avseenden gott år för medarbetarna på Sportfiskarnas Jämtlandskontor.


Det var periodvis höga vattenflöden, vilket både var berikande och utmanande när det gällde själva fältarbetet och fiskevården. Mycket gott hann vi göra för fisk och annat vattenliv, och inte minst så valde både många personer och föreningar att bli medlemmar hos oss.
Det var helt enkelt ett toppenår!
Nu önskar vi alla ett Gott nytt år, och nedan delar medarbetarna med sig av sina bästa minnen 2023, samt vad de ser fram emot under 2024.

Carl-Fredrik Yri
Bästa: Att under året fått träffa representanter för fiskevårdsområdesföreningar och tillsammans med dem diskutera framtida fiskevårdsprojekt.
Ser fram emot: Att handgripligt få göra skillnad i bland annat Storsjöbäckarna och se hur de lekbottnar vi gjort nyttjades under hösten öringslek.
 

Ricky Hermans
Bästa: Minnet från en Skolbäckenaktivitet då en kille kämpade för att fånga ett fiskyngel i håven. Klasskamraterna tvivlade på att fisk existerade i bäcken men till slut kunde han bevisa motsatsen. Det visade sig vara ett årsyngel av öring. Jag tror verkligen han kände sig som en riktig hjälte efter konstaterandet av liv i bäcken.
Ser fram emot: Att fortsätta etablera och utveckla Skolbäcken samt ungdomsaktiviteter i Jämtland/Härjedalen. Jag ser också fram emot att kunna sprida mitt brinnande intresse för fiske och fiskevård vidare till nästa generation sportfiskare.
 

Anders Lundin
Bäst: Filmen som jag och kollegor gjorde tillsammans med artisten och miljökämpen Stefan Sundström. Fantastiskt att han använder sin plattform till att värna fisk och annan natur. Här är länken till filmen!
Ser fram emot: Vi har några riktigt spännande och välbehövliga projekt för Jämtland/Härjedalen, som vi hoppas kunna presentera inom den närmaste framtiden.
 

Andreas Karlberg
Bäst: Att ro i land de åtgärder som vi genomfört längs Höga kusten för att gynna vårlekande arter. Det har till stor del varit nya åtgärder för mig som jag inte jobbat med förut. Kompetensutveckling i jobbet när den är som bäst.
Ser fram emot: Att få följa upp vårlekande arter i de tre vattendrag där vi under 2023 har öppnat upp för fri vandring och återskapat lekområden.

Kategorier: Ungdom, Miljö, Strömmande vatten, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv