Köldstela predatorer i Gula Ligan

gulaligan_gos
Anton Annenkov med en vacker gös från Rådasjön. Foto: Anton Annenkov.

Oktoberfisket kan stundom vara fantastiskt och trots bistra köldknäppar kan både gädda och gös tas på klassisk vobblertrolling. Något våra enträgna anmälare Eric och Anton fått erfara. Nedan följer en kort resumé från Gula Ligans oktoberomgång.

Det märks att det blivit kallt då det är allt glesare mellan fångstrapporterna i Gula Ligan. Några bidrag sticker dock ut och, bland annat en gädda som dessutom kröntes till Månadens fångst. Nedan följer Eric Leskinens beskrivning av fångsttillfället:

- Vi hade passerat ett av sjöns hetaste ställen flera gånger under dagen utan ett enda pet och när vi nu passerade stället, så stod jag, helt ofokuserad på fisket, och tog på mitt ett par extrabyxor medan pappa rodde. Med extrabyxorna i knävecken ser jag plötsligt hur innerspöt sakta men bestämt böjer sig ned mot relingen, ett bra tecken på en bättre fisk. Jag tjoar till och fumlar mig fram, lite som en pingvin, till spöhållaren för att påbörja invevningen. Gäddan gungar rätt bra i spöt och jag känner direkt att det är en hyfsad gädda. Med ett litet pingvinkliv över mittkonsolen tar jag mig fram till fören där pappa väntar med håven. Med stor vana och precision skopar han upp gäddan och fångsten är ett faktum, berättar Eric.

gadda_gulaligan
Här ovan ser du Eric Leskinen med Måndens fångst. En gädda på 95 centimeter från Gula Kortetvattnet Kåsjön i Partille. Foto: Eric Leskinen.

Anton Annenkov trotsade förkylning och bistert väder för en tur på Rådasjön. En glad nuna och en vacker bronsfärgad gös mot en klassisk höstkuliss räcker för att ta hem vinsten Månadens bild. Det är inte alltid storleken som räknas, lägg detta på minnet. Nu blir det snart ännu kallare. Det kanske till och med är läge att kolla till vinterfiskeprylarna?

Gula Ligan är en tävling för alla oss som fiskar i Gula Kortets vatten. Varje månad kan du vinna priser i Månadens fångst, Månadens bild och Månadens fångstberättelse. I slutet av säsongen koras det vinnare inom respektive art. Kolla in alla detaljer på gulalligan.se

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv