Klassdraget slår rekord med över 17 000 fiskande skolbarn!

800

Foto: Sportfiskarna / Månsarpsskolan från Jönköping som är en av 700 skolklasser som fått följa med ut på Klassdraget under 2023.

Sportfiskarnas stora satsning Klassdraget där barn får chansen att följa med ut på fiske på skoltid har slagit nytt rekord under 2023. 700 skolklasser och cirka 17 400 fiskande barn.

Sportfiskarna har sedan starten av Klassdraget totalt tagit ut över 180 000 fiskande barn under skoltid genom anslutna föreningar och pedagoger som gått fortbildningen ”Mer friluftsliv i skolan”. Under 2023 har 700 skolklasser fått prova på fiske och friluftsliv på skoltid och efter genomförd aktivitet fått med sig ett pimpel- eller metspön  hem. Redan i slutet av augusti i år stängdes ansökan då alla spön för 2023 delats ut och nu kan vi summera siffran till ca 17 400 skolbarn. 


-    Det är jättekul att se att Klassdraget fortsätter växa, vi ser nya föreningar som genomför aktiviteter och många föreningar som kommer tillbaka efter covid-åren, vilket är glädjande. Detta visar på att vi långsiktigt kommer kunna växa ännu mer. Vi vill framför allt tacka alla våra föreningar som årligen genomför aktiviteter och tack till de pedagoger som tar med sin skolklass ut på Klassdraget. Förbundet vill också tacka vår finansiär Svenskt Friluftsliv för det ovärderliga stödet, sammanfattar Sportfiskarnas Hanna Eriksson som från och med 2023 leder projektet.

Klassdraget är självklart tillbaka 2024 och ansökan för nästa år kommer öppna upp i december. Inför 2024 kommer Klassdraget att förändras för att bli mer ekonomiskt och miljömässigt hållbart, men med fortsatta mål att långsiktigt aktivera fler föreningar och fler barn som får följa med ut på en fiskedag. 
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening, Region, Region Syd, Region Öst, Region Väst, Region Mitt , Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv