Ingen novemberdebatt, men ändå nyheter i Storfiskregistret

abborre-storfiskregi...Foto: Storfiskregistret / Fredrik Renemarks med 2 230 gram härlig höstabborre, en av årets tyngsta i registret.

I år hålls ingen digital debatt under november om Storfiskregistrets regelverk. Anledningen är minskat intresse, men vi välkomnar fortsatt synpunkter.

I november varje år brukar Sportfiskarna anordna en digital debatt om Storfiskregistrets regelverk för att få in synpunkter och förslag från er som fiskar och registrerar. Under de senaste åren har intresset för novemberdebatten svalnat betänkligt. Allt färre deltar och antalet inlägg är försvinnande få. Därför har Sportfiskarna nu bestämt att novemberdebatten upphör tills vidare.

Vi kommer dock fortsätta att tacksamt ta emot och diskutera förslag till förändringar och förbättringar, det är alltid fritt fram att mejla idéer och åsikter. I år ändrades exempelvis regeln om att man vid havsfiske långt ut på Skagerrak ska få gå i hamn i Norge eller Danmark för att sedan fortsätta sitt fiske – ett förslag från idoga havsfiskare som velat se den förändringen. Och redan under 2024 kommer en annan nyhet att sjösättas. Vi tror att det är en ganska efterlängtad funktion som kommer testas. Mer om detta kommer längre fram.

Alla regler och alla registrerade fiskar hittar du på Storfiskregistrets sidor. Kom även ihåg att fortsätta anmäla dina storfiskar inom en månad efter fångsten.

Följ oss också på Instagram – @storfiskregistret, där vi publicerar både gamla och nya fångster. 

Kontakt: nicka.hellenberg@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Storfiskregistret, Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv