Länge leve Lennart – får Torbjörn Åslunds minnesstipendium!

stipendiumwebSportfiskarnas ungdomsledare Ricky Hermans tillsammans med Lennart Forsberg, ordförande i SFK Storfiskarna och årets mottagare av Torbjörn Åslunds minnesstipendium. Foto: Bo Edman
 

Var ska sleven vara om inte i grytan? Lennart Forsberg i den synnerligen aktiva föreningen SFK Storfiskarna är 2023 års mottagare av Torbjörn Åslunds minnesstipendium.


Att intressera unga för fisk, fiske och friluftsliv i allmänhet är ett av Sportfiskarnas viktigaste uppdrag – och det gör vi gärna tillsammans med andra aktörer.

2009 instiftade Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna ett årligt stipendium på 20 000 kronor. Stipendiet instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, en passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007. Syftet med stipendiet är att premiera personer som på olika sätt arbetar för att främja ungas intresse för sportfiske.

I år har stipendiet letat sig upp längs Ångermanlands kust, och slutligen landat i händerna hos en väldigt värdig mottagare. Det handlar alltså om Lennart Forsberg, som arbetar med barn och unga i den vitala och breda föreningen SFK Storfiskarna i Örnsköldsvik, där han även är ordförande.

Under torsdagen samlade klubbkamraterna för att fira sin medlem, och på plats som prisutdelare fanns Sportfiskarnas Ricky Hermans. Det var en överraskad och glad Lennart Forsberg som fick ta emot checken på 20 000 kronor.
–      Det här hade jag inte kunnat räkna ut, jag vet liksom inte vad jag ska säga riktigt, utbrast han med ett stort leende.

Lennart Forsberg lyfts fram som en eldsjäl för sportfisket både lokalt och regionalt genom SFK Storfiskarna. Han har varit medlem och aktiv i klubben sedan 1988, och var bland annat tävlingsledare för pimpel och mete under 20 år.

Klassdraget har varit en aktivitet som legat Lennart varmt om hjärtat, där han under en 10-årsperiod låtit elever få prova på att fiska med pimpel på vintern och mete på sommaren. Han brukar genomföra ett 10-tal klassdrag per år med hjälp av andra klubbmedlemmar, samt att han har en rad andra uppdrag inom sportfisket.

Frågan är förstås hur han tänker fira den här utmärkelsen, om han tänker unna sig något särskilt?
–      Nja, jag är ju pensionär så pengarna kanske går rakt in i hushållsekonomin. Men jag planerar däremot att avyttra en del av min fiskeutrustning till en fiskeloppis som vi anordnar framöver, berättar Lennart.

Finns det ingen drömresa som du längtat efter att få genomföra?
–      Nej faktiskt inte, jag är en pimpelfiskare och metare så jag håller mig helst inom Sveriges gränser, säger han och skrattar.

Sportfiskarna kan inte annat än att applådera honom för den inställningen. Länge leve Lennart, helt enkelt!
 

Juryns motivering: Sportfiskarna väljer att 2023 dela ut Torbjörn Åslunds minnesstipendium på 20 000 kr till Lennart Forsberg för sitt stora engagemang under många år för barn- och ungdomar i sin klubb SFK Storfiskarna.

fikaSegertårta och glada samtal i SFK Storfiskarnas lokaler. Foto: Sune Westberg

 

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv