Grann ”hundraklubbare” tar hem septemberomgången av Gula Ligan

eric_gadda_gl
Ett blåsigt trollingpass slutade i total lycka för fiskekompisarna Eric och Anton. Det finns stora gäddor i Gula Kortet-vattnet Kåsjön. Foto: Sportfiskarna.

En grym gädda sätter guldkant på förra månadens omgång av Gula Ligan. Fisken visar dessutom vilken potential sjöarna inom Gula Kortet har. Nedan följer en kort resumé. 

100 centimeter gädda skojar man inte om, en sådan pjäs får vilken kräsen gäddfiskare som helst att dra på smilbanden. Att dessutom ta en sådan gädda i ett vatten som stadsnära Kåsjön är faktiskt en bedrift. En bedrift vår ständige Gula Ligan-anhängare Eric Leskinen axlade med briljans då ett bistert trollingpass slutligen resulterade i en vacker stadsgädda, Eric berättar:

– Som en blixt från klar himmel, ett tokhugg på vänstra spöt, det med favoritbetet. Spöt böjde sig nästan ända ned till relingen, men reste sig lika snabbt. Anton hann precis lyfta mitt spö ur spöhållaren för att räcka det till mig, som då rodde, när den släpper. Men vad är det som händer? Tokfisken hugger igen! Spöt hinner knappt gå tillbaka ner i hållaren innan det andra hugger kommer. Spötoppen dyker ännu en gång och jag kastar mig för att suga tag i spöt. Nu sitter det en bättre fisk i andra änden. Efter några korta rusningar och en dunderhåvning av Anton i skymningsljuset ligger gäddan till slut i håven. Den ser bra ut, lite långsmal, men ändå en stadig bit på minst nittio centimeter konstaterar vi. På grund av mörkret och vågorna var gäddan både svår att mäta och väga, men runt 6,3 kilo och på bilden tycks den precis snudda vid hundra centimeter.

Erik tar med denna gädda hem kategorin Månadens fisk – och med den spännande berättelsen ror även Eric i samma veva även hem Månadens fångstberättelse. 

Stort grattis till bedriften och fisken önskar vi på Sportfiskarna. Och du - glöm inte att anmäla dina fiskar i tävlingen Gula Ligan - fina priser ligger och väntar på att bli upphämtande av glada vinnare.

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv