Rapport från flugfiske VM för damer i Kanada

lagbild_vid_invignin...

Foto: Sportfiskarna / Lagmedlemmarna som åkte till Kamloops: Virpi Lahdenperä (kapten), Therese Forsberg, kanadensisk polis, Kerstin Ettik, Anna-Karin Åsén Afridi, kanadensisk polis, Eva Sidekrans.

Det andra världsmästerskapet i flugfiske för damer gick av stapeln i Kamloops BC, Kanada i slutet av september.

Fem tappra kvalificerade flugfiskande landslagstjejer åkte över Atlanten för att representera Sverige i tävlingen. Laget åkte en vecka innan för att träna och för att få en överblick över vilka flugor och vilken teknik som fungerar bäst. Det var långa träningsdagar i både strömmande vatten och båtfiske i sjöar där vi även hade med oss en guide två dagar. Allt för att nå vårt mål att stå på pallen.

Therese_tränar2



Eva_tränarTherese och Eva tränar vid Similkameen river veckan innan tävling.

 

Efter en veckas hård träning styrde vi kosan mot tävlingshotellet där nio andra damlandslag anslöt. På invigningsdagen paraderade vi stolt i Sportfiskarnas representationskläder med den svenska flaggan som gjorde sig bra i den hårda vinden.

Tävlingen bestod av en strömmande och fyra båtsessioner. Vädrets nyckfullhet under tävlingsveckan gjorde sjöarna oförutsägbara, ingen dag var den andra lik. Resultatet blev många "blanks" (ingen fångst) vilket gjorde att bara en enda fångad fisk kunde ha stor betydelse, speciellt om fisken dessutom var lång eftersom längre fisk ger fler poäng. All fisk som är 20 cm eller längre räknas, alla krokar är hullinglösa och fisken ska hanteras varsamt och i vatten så mycket som möjligt.

Vi är fem tjejer som tävlar och under de fem tävlingsdagarna fiskar man alla sessioner, i sjö eller ström, och i grupper med en deltagare från varje landslag, vilket är roligt att få dela.

Sverige fick en drömstart efter första dagen med en andraplacering vilket resulterade i glädjetårar hos en del I laget. Efter andra dagen låg vi på en sjätteplats och hamnade till slut på nionde plats. Hade man fått pris för att peppa varandra hade vi däremot hamnat på medaljplats för  även om det gick sämre någon dag stöttade vi varandra helhjärtat och det är det  - och hejaramsan så klart! - som gör laget! ;)

Tjeckiskorna visar att de även bemästrar inte bara strömmande fiske utan även båtfiske genom att ta hem guldet. Värdnationen Kanada kom tvåa och USA knep bronset.

lagbild_efter_invign...

Text: Therese Forsberg och Virpi Lahdenperä

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv