Stabil cityborre tar hem Månadens fångst i Gula Ligan

manadens_berattelse
Eric Leskinen är en av våra duktiga Gula Kortet-fiskare som gillar att delta i tävlingen Gula Ligan. Foto: Eric Leskinen

Under augusti vaknar våra randiga vänner till liv vilket inrapporteringen i Gula Ligan intygar. Många snyggar fiskar finns i listorna men Månadens fångst går till Peter Granstav och hans maffiga vallgravsfirre. 

Det tål att upprepas - Gula Ligan är tävlingen för alla oss Gula Kortet-fiskare. Det är gratis att medverka och varje månad delas fina priser ut. Inte bara för stora fångster utan även till dig som tar en fräck bild eller skickar in en trevlig fångstberättelse. Vid slutet av året koras de största fångsterna inom respektive art och fina årspriser delas ut. 

Att vallgraven i Göteborg håller fin fisk vet vi sedan länge och det fick även cityfiskaren Peter Granstav erfara, då han under ett riktigt busväder lyckades dra en 47 centimeter lång abborre. Fisken räcker för att dra hem det åtråvärda priset Månades fångst. Stort grattis från oss på Sportfiskarna.

manadens_fisk

Peter Granstav och hans maffiga cityfirre - en grann 47-centimetare från Vallgraven i Göteborg. Foto: Peter Granstav

När det kommer till sköna anekdoter från våra Gula Kortet-vatten så är Eric Leskinen numera en frekvent tävlingsdeltagare. Hans gösberättelse tar hem priset för Månadens fångstberättelse även den här månaden. Ett kort utdrag från Eriks fångstberättelse:

– Hugget var ett sedvanligt göstrollinghugg. Alltså lite som att kroka på en plastpåse som flyter upp till ytan. Jag och min ständige fiskekompis, Anton, har för en tid bytt hemmavatten till andra sidan motorvägen, nämligen till Rådasjön istället för Delsjöarna. Hittills har mängdfisket varit bra, men vi väntar fortfarande på något större, skriver Erik i sitt tävlingsbidrag.

manadesn

Billy Affelin och hans vackra abborre från Sävelången. Foto: Billy Affelin.

När det kommer till Månadens bild står ytterligare en abborre för modellarbetet, tillsammans med fångstmannen Billy Affelin. Den här sköna fiskebilden får knyta ihop säcken för årets blöta sommarfiske som på sina håll ändå varit bra. 

Skitfiske och in och tävla!

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv