Adam Pihlquist vinner Artkampen 2023!

Adam_SjuryggVinnaren Adam lyckades fånga 68 arter, sjuryggen var en av dem. 

Sommarens roligaste tävling Artkampen är avslutad, med hela 4444 fångster som registrerats. 

Stort grattis till artjägaren Adam Pihlquist 14 år som blir årets vinnare av Artkampen. Under sommaren har han lyckats fånga hela 68 olika arter. En helt otrolig bedrift, speciellt med tanke på att han vann Artkampen förra året med 57 arter! 

"Det känns otroligt kul! Jag kämpade på och fiskade hela sommaren så det känns kul att få försvara sin titel. Jag känner mig väldigt nöjd med mitt resultat och har haft en jätterolig sommar!" - Säger Adam efter att fått reda på att han tagit hem förstaplatsen.

På andra plats kom Theo Björkman med 59 arter och på tredjeplats Erik Maripuu med 40 fångster. Stort grattis till alla tre!

Vi på Sportfiskarna är otroligt imponerade av Adam men också alla andra som kämpat under sommarlovet. 4444 st fiskar har fångats på 247 st olika orter runt om i Sverige under sommaren. En otrolig siffra som visar på vilket fiskesug det finns där ute hos deltagarna.  Vi vill passa på att tacka alla medlemmar i Sportfiskarna som gör det möjligt för oss att få ut barn och ungdomar i naturen och lära sig om livet under ytan.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv