Storabborre blir Månadens fisk i andra omgången av Gula Ligan

gulaligan_omg_2_0002...
Tore Kroks vackra Sävelången-abborre drar hem Månadens fisk. 

Andra omgången av Gula Kortet-tävlingen Gula Ligan är avgjord. I toppen ligger en 50 centimeter lång sommarabborre från vackra Sävelången.

Gula Ligan är tävlingen för alla oss som blöter våra beten i Gula Kortets alla vatten. Nu är andra omgången av tävlingen summerad och bland vinnarna har vi ett gäng fina fiskar med Tore Kroks abborre i spetsen, en randig skönhet från sjön Sävelången. Tores abborre tar hem priset för Månadens fisk. Välförtjänt. Men som ni vet så är det inte bara storleken som gäller utan man kan även vinna med en intressant berättelse eller en schysst fiskebild.

gulaligan_omg_2_0001...
William Essén med en grym karp från Stora Delsjön. Vinsten för Månadens fiskebild blev hans. 

Månadens bild går till William Essén och hans vackra karp från Delsjön. En praktfisk på prick tolv kilo har William lyckats knipa. Inte illa och så pass bra att fångsten med nöd och näppe kvalar in i Storfiskregistret. Månadens fångstberättelse går till gösfiskaren Eric Leskinen, en strävsam Gula Kortet-fiskare som har flera vackra gösar i fångstdagböckerna. Ett frustrerande trollingpass i Delsjöarna räckte som underlag för den intressanta skildringen. Här bjuder vi på ett stycke:

Känslan av både glädje och frustration – fiske i ett nötskal. Så var det för oss lördagen den 1 juli, där en fin Delsjö-gös klev på när jag och min fiskekompis höll på att veva in våra trollingspön, efter en hård dag utan en enda fisk. Det är svårt att säga om den högg för att vobblern passerade förbi under invevningen eller om den följt efter en längre tid, och beslutade sig för att hugga när jag vevade in. Oavsett högg den stenhårt och jag kan inte minnas senaste gången jag blev så förvånad. Efter lite håvkaos, vi var ju trots allt mitt i att packa ihop våra grejer, så mättes den till 69 cm, berättar Eric.

gulaligan_omg_2_0000...
Eric Leskinens trollinggös högg i sista sekund. Fångstberättelsen drog hem Månadens fångstberättelse.

Gula Ligan sträcker sig fram till december och alla som tävlar har chans att varje månad vinna något av priserna: Månadens fisk, Månadens bild och Månadens fångstberättelse. Vid tävlingssäsongens slut avgörs vinnarna inom respektive art. Information och anmälningsformulär finns på gulaligan.se

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv