Radiotips: ”Fiska för livet” på P1

ander-lindstromFoto: Daniel Stigefelt, SR / Musikern Anders Lindström har även medverkat till insamlingsprojektet Ge fan i våra vatten.

Har du semester och vill lyssna på bra sommarradio inför kommande fiskeäventyr? Lyssna då på Anders Lindströms podd ”Fiska för livet”.

I Fiska för livet möter Anders Lindström, pianist i The Hellacopters, andra som delar hans kärlek till fisket och kulturen. Medverkar gör bland annat Pernilla Andersson, Erik Ohlsson, Cecilia Grönberg och Lisa Miskovsky. I sex avsnitt kan man följa med till vattnet och höra personliga samtal om fiske och kreativitet på ett existentiellt och filosofiskt plan. Alla avsnitt går att lyssna på i Sveriges Radio Play.

Fiske är en av Sveriges populäraste fritidsaktiviteter och varje år fiskar över 1,5 miljoner svenskar i våra vattendrag. En av alla de som fiskat sedan barnsben är Anders Lindström, fil.dr i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och känd under artistnamnet Boba Fett som pianist i bandet The Hellacopters. Han har länge kombinerat musiken och fisket, inte sällan hittat fiskestunder även under intensiva turnéperioder. I Fiska för livet möter han andra som kombinerar fiske med kulturutövande och vänder och vrider på deras gemensamma intresse.

– Mina starkaste minnen från barndomen är förknippade med tidiga morgnar vid ett vattendrag och fisket är något som sedan följt mig genom livet, säger Anders Lindström. För mig har det fungerat som en ventil mellan spelningar.

Lyssna på podden här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv