SM Laxtrolling 2023 - Rapport och resultat

SMtrollinglogo
SM Laxtrolling 2023  - Avgjordes under lördag första juli på Vättern tillsammans med Hjodraget.

I år sköttes arrangemanget av Hjo Fiske och Båtklubb, som lyfte in SM Laxtrolling i sin befintliga tävling, nämligen Hjo Draget. 
Tävlingsarenan var Vättern, med start ut från hamnen i Hjo.
När det var dags för start på lördags morgon, visade det sig att det var 68 Team på startlinjen, varav 30 Team även fiskade om SM medaljerna.

Kanslilaxtrolling202...
Foto: Kalle Abresparr

Topp 3 på SM 2023:
Guld till Team Lillen
Andreas Åkersten, Mikael Toresson, Robert Bardhage och Mattias Florin.

Silver till Team JMJ
Martin Kromnér och Joakim Kromnér.

Brons till Team Vätterns Fiskecharter.
Benny Åström och Roger Hägghult. 

Stort Grattis till er.

Se alla resultat här.

topp3laxtrolling2023...
Foto: Kalle Abresparr

Vi vill också rikta ett stort tack till årets arrangör, Hjo Fiske och Båtklubb, för ett väl genomfört SM arrangemang 2023.

Så har vi en direktrapport från årets Svenska Mästare i Lax Trolling, som skriver följande:

Sammanfattning SM av team Lillen

"Äntligen dags för trevliga Hjodraget och detta år även med SM status. En tävling som ofta bjuder på ett roligt fiske men som också kräver mycket taktik för att satsa på för dagen rätt fiske. Detta år var förutsättningarna annorlunda då man från arrangörernas sida plötsligt hade ändrat till att endast två av sex fiskar i tävlingen fick vara rödingar samt att SM skulle avgöras på största fisken. Klurigt värre för de flesta men oss passade detta då vi fick en ännu klarare taktik.

båtarinnanstartfotok...

Foto: Kalle Abresparr

Då teamet inte hade blött krokarna i Vättern på hela året provades ett pass i södra Vättern två veckor innan tävling. Som vi trodde gick det bra att fiska öring ytligt då vattnet fortfarande var kallt. Till Hjodraget var teamet laddat och vi åkte mot en tilltänkt fiskeplats med målet att helst ta sex öringar under dagen. Hade vi lite tur kunde även lax finnas på denna plats vilket vi hade koll på. I med sex spön fiskade via plannerboard, två slidediver samt två riggspön. Endast ett spö riktades på rödingen för att fånga någon bonusfisk. Första passagen över fiskeplatsen gav hela sex hugg och en lax i båten. Dock tappades flera fina fiskar på ytan så de var väldigt försiktiga. Ny vända över området från en annan riktning gav inga napp. Först när vi upptäckte att vårt yttersta ytspö hade trasslat i ena riggspöt vid utsättning började vi fånga fisk igen. Trots att vi missade många fina fiskar under dagen lyckades vi fylla vår kvot med 45min fisketid kvar. Då kunde vi lungt tuffa mot hamn väldigt nöjda med dagen. Löjor framdragna via plannerboard samt plugg och apex var det som levererade fiskarna.

invägninglaxtrolling...
Foto: Kalle Abresparr

Väl i hamn räckte fångsten till både första plats i hjotävlingen samt även största lax på SM vilket var väldigt roligt!

Vi tackar arrangörerna och medtävlare för en som vanligt trevlig tävling!"
grillmästarelaxtroll...
Foto: Kalle Abresparr

Text / Kalle Abresparr och av Team Lillen

Se alla tävlingsresultat här.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv