Politiker visar intresse för lokala sportfiskeresurser

alefiskarna_politike...
Politiker och representanter från Ledets fiskeförening i diskussioner om det lokala sportfisket och Göta älvs framtid. Foto: Mathias Arnham.

Under den gångna lördagen samlades Moderaterna med representanter från Ale kommunstyrelse i Ledets fiskeförenings lokaler för att lära sig mer om det lokalt organiserade sportfisket och Göta älv som fisk- och sportfiskeresurs. 

Tyvärr hör det inte till vanligheterna att politiker tar sig tid och besöker samt lyssnar av lokalt organiserade krafter inom sportfisket. Men det finns undantag. Det visade inte minst Moderaterna i Ale kommun, då de under lördagen den 10 juni fyllde den Sportfiskarna-anknutna Ledets fiskeförenings lokaler till bredden. Mittibland åhörarna satt bland annat kommunstyrelsens ordförande Mikael Berglund (M) och tog emot information från fiskeföreningens representanter. Bredvid honom trängdes andra med betydande politiska roller i den fiskevattentäta kommunen.

Ledets fiskeförening har under sina dryga fyrtio verksamhetsår engagerat sig mycket i närområdets ungdomar och har en gång i veckan sportfiskerelaterade aktiviteter. Året runt. Men för att de som klubb ska kunna fortsätta attrahera ungdomarna krävs upprustning av lokalerna. Vi pratar ingen lyx utan tillgång till rinnande vatten, toalett, avlopp samt lite yttre uppfräschning. Politikerna lyssnade och tog till sig budskapet. Förutom praktisk upprustning diskuterades även Göta älv som vattenresurs och den framtid som älven går till mötes. Sportfiskarna som var representerade på mötet berättade om både lustfyllda initiativ som det pågående Störprojektet och skräckexempel som den aktuella gäddsituationen, där en av våra främsta toppredatorer verkar tyna bort från älvens ekosystem. I diskussionerna lyftes allt från skarv- och sälfrågan till den kraftigt fluktuerande vattenföringen som kraftverket i Lilla Edet står för och konsekvenserna av detta. 

Vad som händer med Ledets sportfiskeklubb och vår fantastiska älv får vi se men det verkar finnas krafter inom maktens korridorer som är villiga att hjälpa till. Åtminstone har de tagit sig tid och lyssnat. En eloge för det. 

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv