Anmäl dig till årets stora kräftfiskeäventyr


kraftor_judarn_2015_...
Den 7 juni öppnar försäljningen av årets kräftfiskekort. Foto: Bengt Olsson

Den populära kräftfisketraditionen fortsätter även 2023. Fyra fisketillfällen i två olika sjöar är det som gäller och nytt för i år är att du köper kräftfiskekorten på iFiske. Fiskekortsförsäljningen börjar onsdagen den 7 juni.

Varje år arrangerar Sportfiskarna kräftfiske i stadsnära fiskevatten, en omåttligt populär aktivitet som lockar många att ge sig ut i augustimörkret. Nytt för i år är att anmälan till kräftfisket endast sker via iFiske, följ DEN HÄR länken. Försäljningen av fiskekorten öppnar den 7 juni och som vanligt ingår lån av sex mjärdar och två håvar, samt agn.

För kräftfiskesäsongen 2023 kan du välja mellan följande datum och sjöar:

•   18 augusti i Delsjöarna

•   25 augusti i Delsjöarna

•   25 augusti Sisjön

•   1 september i Delsjöarna

Sportfiskarna har även tillgång till sex båtar för de som önskar fiska från båt. För att boka en båt, mejla oss på kraftfiske@sportfiskarna.se i samband med din anmälan. Kostnaden är 150 kr/båt och det är först till kvarn som gäller.

Det finns en begränsning av antalet fiskekort till 70 för varje fisketillfälle i Delsjöarna och 40 i Sisjön. Har du ett giltigt Gula Kortet? Ange kortets nummer så får du 100 kr rabatt!

Under fiskedagen tillhandahåller Sportfiskarna all nödvändig utrustning. Dock bör du komma ihåg att ta med egen ficklampa, hink för fångsten och en kniv eller sax för att dela agnet. Minimimåttet för en godkänd kräfta är 10 cm. Och sist men inte minst, kom ihåg att området är ett naturreservat och att eldning bara är tillåten på anvisad plats.

Mer information om kräftfisket finner du på den HÄR sidan.

Välkommen till kräftfisket 2023!

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv