Två snabba frågor till Hans Gäfvert - årets vinnare av Vallgravsmetet 

hasse
Hans Gäfvert är inte bara en obotlig sportfiskenörd och vinnare av Vallgravsmetet 2023, han är även keyboardist i välkända rockbandet Sator. Foto: Privat.

Familjen Gäfvert är ett namn när vi pratar om anrika Göteborgstävlingen Vallgravsmetet. Thea Gäfvert har vunnit Vallgravsmetet två gånger. Det här året var Thea utomlands så hennes far, Hans passade på att rättfärdiga familjens heder.

Med överlägsna 4856 gram tog Hans hem förstaplatsen i seniorklassen med en stadig vallgravsbraxen på över 2700 gram i topp. Men även utan braxen vägde Hans fångstkasse tyngst vilket banade väg till översta prispall. Vi tog ett snabbt snack med Hans för att kika närmare på framgångsreceptet.

Vad tror du var avgörande för att du stod som segrare i Vallgravsmetet 2023? 
Jag följde planen och började med att loda fiskeplatsen för att hitta en bra yta för betet. Vattnet var grumligt vilket leder till att fisken söker föda med doftsinnet. Jag lät betet ligga på samma plats på botten hela tiden och var noga med att byta maggot ofta för att alstra så mycket doft som möjligt på en liten yta. En timma in i tävlingen började fisken hitta till min plats och jag kunde dra nytta av tävlingsplanen.

Har du något tips till andra som tävlar i mete?
Använd rätt utrustning för bete och storlek på fisk. Jag uppmärksammade att många på Vallgravsmetet hade för kraftiga linor och för stora krokar för att agna med maggot. Mitt "vallgravstackel" såg ut enligt följande: ett tvågramsflöte, 0,16 millimeter fluorocarbonlina och krok i storlek tolv med två maggots, en levande och en punkterad för doft. 

Sportfiskarna gratulerar Hans till vinsten av Vallgravsmetet 2023. Nästa år kanske Thea är hemma? Det vore otroligt intressant att se båda familjemedlemmarna tävla nästa år.

Kategorier: Fiske, Tävlingsfiske, Region, Region Väst, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv