SM i Gädda Individuellt 2023 - Kvalet pågår 15 Maj-15 Sept.

SMIndGädda2023

Nu startar SPO – SM i Gädda individuellt 2023! Även i år har SPO status som Svenskt Mästerskap av Sportfiskarna!

Kval till den stora finalen som hålls på Camp Dragsö i Blekinge i oktober, sker från 15:e maj till den 15:e September. Tävlingsområde hela Sverige. Krav att vattnet skall vara öppet för allmänheten via fiskekort eller via det fria fisket. På Camp Dragsö i Karlskrona möts sedan de sex finalisterna, tidpunkt meddelas inom kort.

Anmälan görs: Här:

Medlemskap i Sportfiskarna obligatoriskt! OBS Läs reglerna noga! Inga händer på stjärtspole eller stjärtfena!

- Det är tillåtet att fiska i valfritt vatten inom Sveriges gränser, vattnet måste vara öppet för alla via antingen fiskekort eller genom det fria fisket. Det är endast tillåtet att fiska med ett spö per person, spinnfiske eller flugfiske. Det är enbart tillåtet att använda artificiella beten.

- Tävlingsperioden för kvalet är 15 maj – 15 september 2023.

- De sex fiskare som lyckats dra flest antal meter gädda på fem fiskar under den totala kvalperioden går direkt till final på Camp Dragsö.

Man kan anmäla sig när som helst under tävlingsperioden och anmälan sker digitalt via tävlingssidan på www.fishy.nu.
Fisken måste anmälas senast EN DAG efter fångst, sista dag för att anmäla fisk är 2023-09-15!

All fisk skall återutsättas.

Juryn har ensam beslutsrätt om vilka fiskar som ska godkännas eller ej. Juryn består av Jan Olsson och Thomas Abrahamsson. Andra kan tas in för konsultation.

Registrera fisk och fota fisk

Gäddan ska fotas tillsammans med en måttverktyg som gör det enkelt för tävlingsledningen att verifiera angiven längd. Hela måttverktyget skall synas tydligt och får inte ligga ovanpå fisken. Fota fisken med gäddans huvud till vänster i bild. Mer nedan! 

För att en fisk ska kunna registreras måste den vara minst 75 cm. Mät fisken i hela centimeter. Är den till exempel 95,7 så blir den anmälda längden kortad nedåt till 95 cm. Förtydligande Avrunda nedåt.

OBS Återfångst får anmälas MEN BARA EN GÅNG och inte om fisken är fångad SAMMA DAG!

Alla fiskar MÅSTE fotas liggande och på så sätt att det tydligt framgår att nosen ligger vid nollan och att stjärtfenan tydligt syns mot angiven längd, annars kan avdrags göras. Du MÅSTE använda en mätbräda med sk. STOPP. Ta många foton, alltid med gäddans huvud till vänster i bild. Ta också en poseringsbild för bruk i media. 

Fisken får hållas fast med en eller om så behövs två händer under det att mätning och dokumentering sker, man får inte hålla den ena handen på stjärtspolen eller stjärtfenan (medför 2 cm avdrag).

Vi godkänner inte C&R mattor med tryckt måttstock som mätverktyg. Det är upp till den tävlande att själv bekräfta att använt mätverktyg är korrekt. Otydliga bilder underkänns alternativt sker lämpligt avdrag i cm. Kontroller av anmälda fiskar kan ske flera gånger under tävlingen och korrigeringar kan göras om juryn finner det lämpligt.

När tävlingsledningen godkänt fångsten registreras den och visas upp på sidan. FishEco förbehåller sig rätten att avända tävlingsbilder för reklam för tävlingen i media.

Ändringar i regler kan ske under tävlingstiden om arrangörerna finner anledning till detta. I övrigt tillämpas Sportfiskarnas regler för GÄDDA 

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv