Fisqe - Sportfiskarnas nya satsning för tjejer!

Lax_Vättern_tjejfisk...

Foto: Benny Åström, Vätterns fiskecharter. 

"Fisqe" är Sportfiskarnas nya satsning för tjejer!

Sportfiskarna i Jönköping startade 2020 upp ett projekt för att arbeta för bättre förutsättningarna för kvinnor inom fiskevärlden, ett projekt finansierat av Leader Vättern vid namn ”Fler fritidsfiskande kvinnor”. Tjejer i alla åldrar är en underrepresenterad grupp inom sportfisket och syftet med projektet har varit att ge tjejer möjligheten att skapa eller fördjupa ett fiske- och friluftsintresse. 


- Genom regelbundna aktiviteter och träffar har vi tillsammans med deltagarna skapat en fantastisk gemenskap genom fisket. Detta är vad vi ville med projektet, sammanföra tjejer som sedan på egen hand kan ut och fiska och gå med i någon fiskeklubb. Vi har också samarbetat med den rikstäckande fiskeföreningen Fjällorna, vilket är viktigt, ju fler vi är som arbetar för målgruppen desto bättre. – säger Hanna, projektledare i Jönköping.

FISQE-LOGOTYP-2022-V...


- Glad över att jag kunde vara med idag. Roligt att träffa vännerna jag fått genom fisket, det är lika värdefullt som att få en firre!” – säger Lotta efter en av aktiviteterna. 

Aktiviteterna har bland annat varit vertikalfiske och trollingfiske på Vättern, isfiske, spinnfiske, flugfiske och betesbyggnad. För att få en helhetsbild över sportfisket och lära sig att fiska hållbart har även flera aktiviteter genomförts med temat fiskevård.

Under åren har gruppen med tjejer växt och idag har namnet Fisqe börjat spridas runtom till Sportfiskarnas regionkontor. Projektet "Fler fritidsfiskande kvinnor" med finansiering från Leader Vättern avslutades i mars 2023 men aktiviteter under namnet Fisqe kommer självklart fortsätta. 


 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Region Öst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv