Arbeta hos Sportfiskarna - Forshagakontoret söker ny projektledare

hokensan_oringmarkni...
Yrket som projektledare hos Sportfiskarna är både utvecklande och intressant. Passar du in i profilen här nedan? Ansök redan idag. Foto: Mathias Arnham.

Som projektledare med inriktning på fiskevård och främjande kommer du att ansvara för genomförande av insatser för att förbättra miljö och fiskbestånd samt stimulera allmänhetens intresse för fiske. Låter det som ditt framtida yrke? Ansök redan idag.

Läs hela platsannonsen här nedan:

Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund söker projektledare till Forshagakontoret       

Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund, är en demokratiskt uppbyggd ideell intresseorganisation som sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Det gör vi idag genom att verka inom fyra övergripande verksamhetsområden; fiskevård, främjande, förvaltning och intressepolitik.

På vårt kontor i Forshaga arbetar sedan tidigare två personer med inriktning på fiskevård, förvaltning och främjandeverksamhet. Vi vill nu komplettera med ytterligare en projektledare på kontoret som kommer vara verksam inom flera verksamhetsområden.

Din roll
Vi erbjuder en utvecklande roll i en organisation på frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du 70 natur- och friluftsintresserade kollegor på 11 kontor i landet med bred kompetens. Merparten av verksamheten sker i projektform. Som medarbetare har du goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas för att därigenom på sikt utforma din egen tjänst.

Som projektledare med inriktning på fiskevård och främjande kommer du att ansvara för genomförande av insatser för att förbättra miljö och fiskbestånd samt stimulera allmänhetens intresse för fiske. Exempelvis biotopvårdsprojekt, karteringar, miljöövervakning i form av elfisken och provfisken samt undersökningar av fritidsfisket. Du kommer också att jobba för att utveckla fisket, fiskevården och förvaltningen i regionen. På kontoret i Forshaga arbetar du även tillsammans med vår regionalt ungdomsansvarige i projekt för att främja fiskeintresset och utbilda barn och ungdomar om fiske och fiskevård.

Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du att bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt. Viktiga samarbetspartners är kommuner, länsstyrelser, fiskerättsägare, företag och andra organisationer. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt och du representerar Sportfiskarna i olika sammanhang regionalt. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå satta mål.

Din profil
Initialt kommer dina huvuduppgifter vara inom en rad olika projekt och uppdrag kopplat till fiskevård och förvaltning samt inom främjandeområdet. Vi söker därför dig som har en relevant utbildning för angivna arbetsuppgifter, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Akademisk utbildning inom biologi, miljö eller pedagogik är meriterande men stort värde sätts även till personlig lämplighet. Har du hunnit skaffa dig några års relevant arbetslivserfarenhet är det en fördel. 

Som person är du bra på att samarbeta och dela med dig av dina erfarenheter, samtidigt som du ska vara bekväm med att arbeta självständigt. Du är även flexibel och gillar att ta stort ansvar, är duktig på att hantera fler än en sak i taget och är beredd att periodvis arbeta intensivt för att nå högt uppsatta projektmål. Kommunikativ förmåga är en annan önskvärd egenskap. Du trivs lika bra på kontoret som ute i fält, datorn är lika självklart arbetsredskap som elfiskestaven! Erfarenhet av myndighetsarbete, biotopkartering, GIS och projektledning är meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av att arbeta inom en ideell medlemsorganisation. 

Körkort är ett krav.

Varaktighet och tillträde

Tillsvidare med tillträde så snart som möjligt. 6 månaders provanställning tillämpas.

Kontaktperson

Joakim Eriksson, kontorschef: joakim.eriksson@sportfiskarna.se, 070-441 42 03

Ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Forshaga” i ämnesraden.

Ladda ner och skriv ut platsannonsen HÄR.

Sista ansökningsdag är 21 april 2023. Vi ser fram mot din ansökan!

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Region, Region Syd, Region Öst, Region Väst, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv