Gäddor och folk i massor – succé för sportlovsfisket!

HälsinglandSportlovsfisket i Hälsingland blev en succé. Här Sportfiskarnas Pär Dahlgren med en av flera fina gäddor som kom upp. Foto: Sportfiskarna
 

Det kommer en ny generation hungriga pimpelfiskare. Det konstaterar vi efter sportlovsfisket som Sportfiskarna arrangerat på flera platser i norr.


Många sportfiskare i södra landet går miste om en av årets höjdpunkter – pimpelfisket under vårvintern. Faktum är att vi fått in rapporter om att folk sålt sin pimpelutrustning eftersom det sällan blir några isar längre i närheten av deras hemort.

Tack och lov finns det fortfarande isar kvar att njuta av i norra halvan av landet. Och tack och lov verkar det alltså komma en ny generation sportfiskare som ser ut att hålla traditionerna vid liv.

Både i Jämtland/Härjedalen, Norrbotten och Hälsingland/Gästrikland har Sportfiskarna arrangerat sportlovsfiske, och intresset bland allmänheten har på sina platser varit överväldigande. I Hälsingland kan man faktiskt använda begreppet succé.
– Det har varit helt otroligt. Nästan 400 barn och ungdomar har deltagit i våra aktiviteter under sportlovet, berättar Pär Dahlgren på Sportfiskarnas Gävlekontor.

Schemat innehöll en dag på Färsjön i Söderhamn, en dag på Sandarne vid Stenö camping, en dag i Bollnäs på Vågen och avslutningsvis en strålande dag på Kyrktjärn i Alfta.

Det kom både upp både granna abborrar och gäddor under veckan, varav det största exemplaret på över 10 kilo!

–  Jag tycker att det jättehärligt att hålla till på isarna med barngrupper, det är så enkelt. Det är ingenting som behöver svingas, ingen trängsel, utan det är liksom bara att stoppa ned grejerna i hålet, säger Pär Dahlgren som också vill rikta ett stort tack till alla aktörer som hjälpte till, inte minst medarrangören Tobias Halvarsson på Studiefrämjandet.

Pär hälsar också att det blir chans till fiske på Påsklovet också, troligtvis både i Gävle, Söderhamn och Ljusdal. Håll koll på Facebook Sportfiskarna Regionkontor Gästrikland-Hälsingland.

PiteJodå – gäddorna i Piteå var också huggvilliga under sportlovsveckan. Här Hjalmar Sundqvist och Elton Stenberg. Foto: Sportfiskarna

Även i Norrbotten blev det lyckade dagar i Piteå, Råneå och Luleå, där exempelvis gäddorna på Porsnärsfjärden vid Piteå bjöd på stor underhållning och fiskelycka.

–      Alla som var där fick känna på gädda, vilket också var målsättningen eftersom vi hade riktat in dagen på just ismete efter gädda, berättar en nöjd Tobias Hellman på Sportfiskarna.

Även i Norrbotten kommer det att arrangeras aktiviteter under Påsklovet, och då är det Facebook Sportfiskarna Regionkontor Luleå som gäller för information.

åsarnaDet blev en folkfest på Hålen i Åsarna, med både gott om folk och fina abborrar. Foto: Sportfiskarna

Även i Jämtland använder ungdomsledaren Eva Nordin Svedlund begreppet folkfest när hon summerar sportlovsveckan, som inleddes i Föllinge och sedan fortsatte i Åsarna och Näkten.

–      Speciellt i Åsarna blev det väldigt lyckat. När väl ryktet spred sig att Sportfiskarna var där och arrangerade fiske så kom det många familjer som inte ens hade anmält sig. Vi tog fram extra hamburgare och fick bra hjälp från Bergsfiskarna, så lite av en folkfest var det allt på isen, berättar Eva Nordin Svedlund.

För senaste nytt i Jämtland/Härjedalen så är det Facebook Sportfiskarna Regionkontor Jämtland- Härjedalen som gäller.

Kategorier: Ungdom, Region Norr, Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv