Succé för Sportfiskarnas satsning – häng med på isen du också!

BågeRegnbågen tog på liten mormyska med maggot. Hampus drillade som ett proffs på den lätta utrustningen trots att det var första gången han testade! Otroligt fina fiskar i Trönös vatten. Foto: Pär Dahlgren

Under 2022 följde cirka 650 barn i Hälsingland/Gästrikland med Sportfiskarna ut i naturen – och det nya året kunde inte få en bättre start!


Sportfiskarnas ungdomssatsning i Hälsingland/Gästrikland har fått ett varmt välkomnande. Vår medarbetare Pär Dahlgren har haft ett lyckat och händelserikt första år som anställd, med succékonceptet Skolbäcken som huvudnummer.

Tillsammans med Söderhamns kommun och Fritidsbanken bestämde sig Pär för att kolla om det fanns ett intresse för att hänga med Sportfiskarna på jullovsfiske under de första dagarna i januari.

Gensvaret var överväldigande. Första dagen kom det runt 40 deltagare, och den andra dagen var det ungefär dubbelt så många.

– Det blev tre riktigt lyckade dagar. Dag ett bjöd vi på ”prova på” pimpelfiske i strålande solsken på Färssjön, som är en centralt belägen sjö i Söderhamn. Vi var på Färssjön även följande dag. Vädret var då tyvärr betydligt sämre, men utöver att låna ut pimpelutrustning så toppade vi med att rigga några ismetesspön vilket ökade spänningen, berättar Pär Dahlgren.

Till dag två hade även fritidsenheten på Söderhamns kommun plogat upp en isbana på isen och fritidsbanken i Söderhamn var med på plats och lånade ut skridskor till dem som ville prova. Söderhamns fritidsgårdar ”Verkstäderna” var på plats med personal och fritidsenheten bjöd alla på korv och dryck.

bågge
Stolt pimpelfiskare. Första fisken från isen någonsin! Foto: Pär Dahlgren

Dag tre tillbringades på en sjö i Trönö fiskevårdsområde med siktet inställt på regnbåge. Även om inte alla hade fisk på isen så hade alla kontakt med fisk under dagen, konstaterar Per som sammanfattar jullovsfisket så här.

– Sammantaget engagerade vi alltså över 100 personer under de här tre dagarna där de flesta var barn och ungdomar. Även om fisket var lite trögt så var det flera som fick sina allra första fiskar med pimpelspö. Jag är helt säker på att det är många som kommer ge sig ut på isen igen och fiska på eget initiativ, och det är vad de här aktiviteterna handlar om – att få fler intresserade av fiske!

Barnen tyckte det var väldigt spännande att fundera på vad som kunde finnas precis under deras fötter och föräldrarna var imponerade över att det krävdes så väldigt lite i utrustningsväg för att kunna komma ut och pimpla.

– Stort tack till alla inblandade för de här tre dagarna och lite extra tack till mina grymma ungdomsledare Melvin och Gabriel som ställer upp och jobbar på jullovet!
 

Ny fiskeklubb!
Parallellt med detta så kan Sportfiskarna berätta en annan glädjande nyhet. Det har nämligen startats en ny fiskeklubb i Gävle, som är helt inriktad på ungdomar. Den heter ”Bomhus unga fiskare” och Sportfiskarna kommer att kroka arm med dem redan från start.

– Ett riktigt härligt initiativ! 15 januari kommer jag att vara på Hillesjön med dem. Utrustning kommer att finnas för den som vill låna, så kom gärna förbi och fiska med oss, hälsar Pär Dahlgren.
 

Häng med på isen!
Förberedelserna är också i full gång inför lite andra vinteraktiviteter. Det kommer att anläggas risvasar tillsammans med skolor på flera håll i länet under januari och februari. Bland annat kommer det anläggas risvasar i Bergviken vid Kilafors, Kyrksjön i Bergsjö, Storsjön i Sandviken och i Stömnessjön i Delsbo. Om det verkar det spännande att få komma ut med sin skolklass så finns det fortfarande möjlighet att boka upp Sportfiskarna.
Hör av er på par.dahlgren@sportfiskarna.se eller 0791020922 för bokning och mer info.

Kategorier: Ungdom, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv