Folkfest när fiskesäsongen startade i Nyköpingsån

oring-800x600

En stolt Hugo Nydahl visar upp sitt nya personbästa. Foto: Victor Sandberg

Vid tolvslaget på nyårsafton gick traditionsenligt startskottet för årets fiske efter havsöring och lax i Nyköpingsån.

Victor Sandberg från Sportfiskarnas regionkontor i Nyköping var på plats för att bjuda på bubbel och snittar till de fiskare som stod först i ledet. När januarimörkret gick mot morgon och allt fler fiskare anslöt till ån visade sig förhoppningarna om en bra premiär snart infrias!  

Totalt räknades närmare 80 fiskare in under dagen och god stämning rådde utmed ån. 

-Vi har tillsammans med representanter från olika inriktningar av det sportfiske som bedrivs i ån skruvat lite på regelverket inför årets säsong där vi bland annat öppnat för spinnfiske på den nedre delen av sträcka 3. Det har varit väldigt kul att se hur bra allt har fungerat och den hänsyn som visats mellan olika fiskemetoder och åldrar, kommenterar en nöjd Victor Sandberg.  

En förändring för året är ett obligatoriskt rapporteringskrav via fångstrapporteringen på iFiske. För att minska trängseln vid ån under perioder med extra bra fiske så kommer rapporter att visas med minst två veckors fördröjning, men för premiären kan avslöjas att över 23 öringar och en lax fångades. Största öringen var 75cm lång. 

Sportfiskarna vill uppmana till en varsam hantering av fångad fisk under det ofta kalla vinterfisket där en stor del av fisken är utlekt och därmed inte är någon bra matfisk. Minusgrader i luften gör det extra viktigt att minimera tiden över ytan för den fisk som ska återutsättas. 

Kategorier: Region Mitt , Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv