Gott nytt år – här är några höjdpunkter från 2022 i länet

GävleGott nytt år önskar Jessica Dolk och Lars Ljunggren på Sportfiskarnas Gävlekontor. 

Sportfiskarnas personal har en intensiv säsong bakom sig. Vi har bett några av medarbetarna att välja ut några guldkorn från 2022.


Jessica Dolk, Lars Ljunggren och Pär Dahlgren på Sportfiskarnas Gävlekontor kan summera en händelserik säsong i Hälsingland/Gästrikland, där inte minst de politiska frågorna har påverkat verksamheten. Vi tänker då främst på Östersjöfrågan, där kampen för att flytta ut trålgränsen och på andra sätt värna strömmingen legat i fokus. Men 2022 var även året då Sportfiskarna kunde dra igång den uppskattade Skolbäcken i regionen, med förbundets nyanställde Pär Dahlgren vid rodret.

Vi önskar alla våra medlemmar i Hälsingland/Gästrikland ett gott nytt år – och påminner här om några positiva händelser från 2022 där Sportfiskarna varit inblandade.

* När vi elfiskat för att följa upp introduktionen av öring i Trödjeån, och det verkligen myllrar av havsöringsyngel.

* När Sportfiskarna nås av ryktet att EU-kommissionen ska lägga en helt ny beställning till forskarna i ICES, som ska ta hänsyn till att det ska finnas en sund storleksstruktur på strömmingsbeståndet. (Vi har dock inte sett det på pränt än...)

* När Lars Ljunggren hade en presentation på Åland om situationen för strömmingen i Bottenhavet, och ansvarig fiskeminister reser sig, tittar på övriga politiker, och säger att det här måste vi ta tag i! (Sverige kommer ingenstans utan Finland i frågan)

* 500 gäddor i timmen! Gäddfabriken i Järvsta levererar! (stickprov på yngelutvandring).

* Att Sportfiskarna äntligen kom igång med Skolbäcken, där vi redan tagit många klasser ut i naturen för att lära dem mer om livet under ytan.

Stötta gärna vårt fortsatta arbete genom att bli medlem om du inte redan är det. Här hittar du allt du behöver veta om det.

Kategorier: Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv