Tävlingsarrangör räddar gäddor

radda_engaddabig5

Arbetar du på ett företag som gillar vad vi på Sportfiskarna gör? Glöm inte att du kan stötta våra fiskevårdsprojekt. Foto: Mathias Arnham.

Daniel Lövstedt är mannen bakom de välkända fisketävlingarna Sommargäddan och Höstborren. Nu skänker Daniel en ansenlig summa pengar till Sportfiskarnas fiskevårdsprojekt Rädda en gädda och passar samtidigt på att avslöja en glad nyhet för alla tävlingssugna sportfiskare.

Daniel Lövstedt ligger bakom de så kallade ”Big 5-tävlingarna”. Tävlingarnas syfte är att alla tävlingsdeltagare tävlar i sitt eget vatten, men samtidigt mot hela Sverige. Alla fångster rapporteras via thebig5.se och granskas av Daniel och hans team. Under året har Daniel och hans gäng, via anmälningsavgifter samlat ihop över 30 000 kronor som oavkortat går till Sportfiskarnas fiskevårdsprojekt Rädda en gädda.

– I och med att vi anordnar tävlingar så känns det självklart att en del av pengarna ska gå tillbaka till fiskevården, och i det här fallet så är projektet Rädda en gädda en perfekt mottagare av pengarna, berättar Daniel.

Daniel driver idag fem olika tävlingar som sammanlagt organiserar över 1000 fisketeam, bara i Sverige. Nästa år kommer även den nya tävlingen Sommarborren se dagens ljus. En helt ny tävling för Sveriges alla abborrfiskare. 

Arbetar du på ett företag som tycker vatten- och fiskevård är viktigt? Glöm inte av att du kan donera pengar till något av Sportfiskarnas fiskevårdsprojekt, exempelvis Rädda en gädda.

Rädda en gädda
Rädda en gädda-projektet går ut på att återskapa grunda våtmarksmiljöer dit vuxna Östersjö-gäddor kan vandra upp och leka. Ynglen får sedan en väl skyddad uppväxtmiljö att frodas i, vilket gynnar gäddpopulationen. Du som enskild person kan bidra till fler gäddor genom att köpa en julklapp till dig själv eller en kär vän från Rädda en gädda-kollektionen

Kategorier: Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv