Rapport från nationella Ungdomsledarutbildningen

GruppbildFoto: Victor Sandberg

Den 8-9 oktober genomfördes den årliga nationella ungdomsledarutbildningen i Småländska Bottnaryd på lägergården Brittebo.

Lördag morgon samlades 11 spända deltagare ute på lägergården Brittebo för årets nationella ungdomsledarutbildning. Sportfiskarna anordnar varje år utbildningar för de föreningar som bedriver eller vill starta upp ungdomsverksamhet. 

- Det är något speciellt med de här träffarna. Att få träffa våra engagerade föreningar, få inspirera varandra och fylla på med massor av energi inför kommande verksamhet ger så otroligt mycket både för oss på förbundet och till våra föreningar. För mig är de här träffarna helt klart årets höjdpunkt. Vi får inte glömma att det är våra medlemmar och föreningar som bedriver verksamhet runtom i landet som gör Sportfiskarna till det vi är. – säger Hanna Eriksson, Nationellt ungdomsansvarig på Sportfiskarna.

Morgonendag1Foto: Hanna Eriksson

Morgonen startades upp med övningar för att lära känna varandra. Snart fylldes stranden vid Svansjön, där lägergården var belägen, av både skratt och tårar när deltagarna fick dela med sig av vad fisket har betytt för dem. Med stämningen redan på topp begav vi oss in för punkten förbundsinformation. Ute dukades det under tiden upp en riktig buffé av tillbehör till hamburgarna.

Nästa punkt på schemat bestod av betesbyggnad och inspiratoriskt ledarskap. Vi hade fått äran att få besök av Mikael Breding från Custombait som lärde ut kring airbrush, där alla fick testa att måla sitt eget bete. Samtidigt höll vår alldeles egna Victor Sandberg i inspiratoriskt ledarskap, en återkommande aktivitet under våra utbildningar. 

Dagen avslutades med kanske det viktigaste momentet, workshop. Deltagarna fick olika frågeställningar kring sin ungdomsverksamhet och vad förbundet kan göra för att hjälpa sina föreningar. Sist men inte minst så bjöds det på en fantastisk medelhavsbuffé till middag. 

Söndagsmorgonen var alla uppe med tuppen och frukost serverades kl. 07.00, ett riktigt härligt smörgårdsbord hade dukats upp. Frukosten avlöstes med fortsättning på workshopen. Under avrundningen av workshopen uppmärksammade en av deltagarna ”Nu kommer militären”. Ett viktigt moment under utbildningen är HLR, där Daniel Hollander, militär och utbildare på studiefrämjandet kom för att lära ut om HLR och hur man agerar när olyckan inträffar.

HLRHLR-utbildning. Foto: Hanna Eriksson

Men vad är en nationell ungdomsledarutbildning utan en fisketävling? ”Sportfiskarna 150 Open 2022” som årets roliga tävling kallades gick ut på att komma så nära 150 cm som möjligt, du fick fiska vilka arter du ville, med vilken fiskemetod du ville och obegränsat antal av respektive art. Till lunch fick alla slänga ihop en baguette med lite gott i och sen bar det av till sjön för att dra igång tävlingen. Taktikerna var olika, några valde att fiska från land hela tiden medan andra valde att dra ut med båt och testa fiskelyckan i andra delar av sjön.

Sekunderna innan tävlingen avslutades drogs den sista abborren upp, kunde detta bli avgörande för just detta lag? Nu var spänningen på topp och alla deltagarna stod tysta väntades på resultatet, vem skulle koras till vinnare av ”Sportfiskarna 150 Open 2022”. Den sista borren räckte tyvärr inte till vinst för Halil Radogoshi och Lars Hermansson som kom på andra plats och föll på målsnöret med några centimeter. Första priset tog Emil Andersson, Felicia Granath och Mårten Wall. Vinsten bestod av specialdesignade bete från Custombait. Alla deltagarna fick en pokal och ett diplom som ett intyg på deras medverkan i utbildningen och med det hade denna fantastisk helg nått sitt slut. 

VinnarnaVinnarna av tävlingen; Emil Andersson, Mårten Wall och Felicia Granath. Foto: Victor Sandberg

- Denna helg var en av de bättre på länge, ert engagemang och glädje tankade på mina energireserver till max. – säger Christoffer Jangevik från Ingareds fiskeförening. 

Vi från Sportfiskarna vill tacka alla som varit med under helgen och ser fram emot nästa års utbildning som kommer hållas i Rättvik. 
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening, Region Öst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv