Succé för Smålandsabborren i Växjö

smaalandsabbarn1-800Foto: Hanna Eriksson / Växjö har väldigt fina fiskeförutsättningar med ett flertal sjöar runt samhället.

24 september hölls Smålandsborren för första gången i Växjö. 70 deltagare fiskade i fem olika sjöar.

Sportfiskarna Jönköping har genomfört tävlingen sedan 2018 och tidigare har arrangemanget hållits i både Jönköping och Kalmar men nu var det dags att utvidga tävlingen även till Kronobergs distrikt.

70 tävlingssugna deltagare stod redo på plats klockan 10.00 då startskottet avgick. Dagen började bra med fångst av flera abborrar över 30 cm, framåt lunch började fisket bli trögt men några till abborrar lyckades ändå fångas av skickliga deltagare.

Växjö med alla sina sjöar gav möjligheten att inte bara fiska i en sjö utan hela fem sjöar; Södra och Norra Bergundasjön, Växjösjön, Trummen och Barnsjön. Detta gjorde att det blev ännu viktigare att taktiskt välja rätt plats och kanske avväga hur långt det var värt att sig för att försöka få upp de tre längsta abborrarna.

-Sammanfattningsvis blev det en mycket lyckad dag. Jätteroligt att ha kört i Växjö för första gången, hit kommer vi komma igen för Smålandsborren. Om det blir nästa år får vi se! Säger Hanna Eriksson, regionalt ungdomsansvarig.

I seniorklassen vann Admir Cehic med en totallängd på 107 cm, han kammade även hem längsta abborren på 43 cm.

smaalandsabbarn2-800Foto: Hanna Eriksson / Juniorklassen vanns av Emil Eklund Glans med 75 cm abborre.

Teamtävlingen vann Team Westin med Daniel Nilsson och Vilgot Olsson. Längsta abborren i juniorklassen blev Max Åbergs på 29 cm.

Förbundet vill rikta ett stort tack till huvudsponsorn Westin som bidrog med riktigt fina priser! På plats hade vi Daniel Nilsson från Westin som även var med och tävlade. Ett stort tack till Deeper som sponsrade med pris till längsta abborren junior och tack till Cityfiske i Växjö som också sponsrade med fina priser.

Avslutningsvis tackar vi även Växjösjöarnas Fvof som gjort det möjligt för oss att arrangera tävlingen i sjöarna samt för all hjälp under dagen. 

Kategorier: Tävlingsfiske, Region Öst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv