Välkomna till bioblitz - en artjakt i havet

Bioblitz

Hur många arter kan du hitta? Foto: Sportfiskarna

En bioblitz är en artjakt då experter och amatörer hjälps åt att leta arter. Den 4 september anordnas en bioblitz i havet vid Björnö naturreservat. Alla naturintresserade är välkomna att hjälpa till att leta arter i havet. OBS: man kan leta/fånga arter med hjälp av sportfiskeutrustning!

På plats finns WWF, Skärgårdsstiftelsen, Sportfiskarna, Länsstyrelsen i Stockholm och Ellen Schagerström (känd från tångbloggen och algpodden) som kallar sig tånginfluencer hjälper oss förstå livet i Östersjön och svarar på frågor. 

Plats: Björnö naturreservat på Värmdö.

När: Söndag 4 september, drop in kl 10-15 vid snorkelleden och viken förbi Slängen. Följ hänvisning från parkeringen vid Björnö naturreservat.

Alla kan hjälpa till att undersöka det strandnära området oavsett förkunskaper. Med hjälp av håvar och fiskespön hjälps vi åt att hitta och artbestämma så många organismer vi kan i några av de vattenmiljöer som återfinns i vår skärgård. Det finns vattenkikare och vadarstövlar att låna. 

Jordbruksarrendatorn på Björnö håller café Truten öppen uppe på gården. Där kan man köpa korv på pinne att grilla själv, kaffe, hembakt fika, glass och lokala produkter.  

Återskapa Östersjöns livskraft

Bioblitzen arrangeras av Skärgårdsstiftelsen, Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Stockholm, som en del i projektet ”Återskapa Östersjöns livskraft” som drivs av WWF i tre geografier 2020-2023. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet. Målet med bioblitzen är att öka kunskapen om de kustnära arterna vid Björnö och väcka intresse och engagemang för Östersjöns ekosystem.

Kategorier: Miljö, Region Mitt | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv