Skolstart – häng med på satsningen i Gästrikland och Hälsingland!

Gävle
Foto: Sportfiskarna / Häng med Pär Dahlgren eller någon annan av Sportfiskarnas medarbetare på Skolbäcken!

Sportfiskarna hoppas kunna förgylla höstterminen för många elever i Gästrikland och Hälsingland. Nu startar nämligen Skolbäcken där också!

Pär Dahlgren är sedan början av augusti anställd som regionalt ungdomsansvarig på Sportfiskarna med Gävleborgs län som främsta verksamhetsområde, ett län som hittills saknat en ungdomsansvarig. Pär har en bakgrund som biolog och lärare. De senaste sju åren har han arbetat på högstadieskola och undervisat i matematik, teknik och NO.

Det första uppdraget på nya jobbet ser Pär verkligen fram emot. Det handlar om Sportfiskarnas koncept Skolbäcken, där elever i både Gästrikland, Hälsingland och andra län får komma ut till ett vattendrag för att lära sig om vad som finns under ytan på nära håll.

Sportfiskarna uppmanar just er som läser detta att hänga med, genom att anmäla er till Pär eller någon av våra andra ungdomsansvariga i landet.

– Om det finns ett lämpligt vattendrag i närheten av er skola, exempelvis en bäck eller en våtmark, dit elever kan ta sig till fots eller med kollektivtrafik, kan vi kostnadsfritt ta ut din skolklass. De får då i direkt anslutning till vattendraget chansen att bland annat lära sig om dess ekologi och hur vi kan arbeta med naturvård kring ett vattendrag, berättar Pär Dahlgren.

Besöket vid vattendraget beräknas vara cirka två timmar och kan exempelvis innehålla lekar, håvning av insekter och artbestämning, tömning av fiskfällor, diskussioner kring ekologi, vattenkraft, vatten- och fiskevård. Avslutningsvis bjuder vi på fika. Kanske hinner vi också med en riktigt fiskevårdsåtgärd!

– Innehållet varierar beroende av vilken typ av vattendrag vi träffas vid, vilken ålder det är på eleverna och om ni har några speciella önskemål. Hör av er till mig så tittar vi på möjligheterna för just er klass att få en härlig och lärorik stund vid vattnet, uppmanar Pär.

Han hälsar också att Sportfiskarna kommer att hitta på andra spännande evenemang i Gästrikland och Hälsingland.

– Vi ska samarbeta med lokala föreningar och anordna olika typer av fiskeaktiviteter. Vissa av aktiviteterna kommer att vara för nybörjare, för att skapa ett fiskeintresse. Andra kommer att fokusera på de som redan är inbitna men vill utveckla sitt fiske. En del kommer syfta till att främja integration.

Låter det intressant? Maila i så fall till Pär för mer information på par.dahlgren@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Miljö, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv