180 unga göteborgare deltar i Sommarfiskeskolan

ungdom_sommarfiske_l...

Ungdomsledaren Aio Sjölund visar Axel Gustafsson hur man hanterar en haspelutrustning. Foto: Mathias Arnham.

Under några dagar får barnen i Sommarfiskeskolan lära sig allt om kasttekniker, fiskeknutar, fiskarter olika fiskemetoder varvat med praktisk fiske. Sportfiskarnas fiskeutbildning sträcker sig över nästan hela sommaren och lockar barn från hela Göteborgsområdet.

Sportfiskarnas sommarfiskeskola för barn har blivit en tradition och har några år på nacken. Sportfiskarnas ungdomsansvariga Hans Lindqwist och Tove Rosenberg tillsammans med ett antal ungdomsledare håller i projektet som går ut på att utbilda och locka unga människor till sportfisket. I år gick anmälningskarusellen på full fart då hela 180 barn har skrivit in sig på skolan. Kursdagarna har teoretiska inslag som knutar, fiskemetoder, säkerhetslära och kunskaper om fiskarter men såklart även praktiskt fiske. Det fiskas både från båt och från land och metoder som mete och spinnfiske utgör grundfundamentet i utbildning. På spöna fångas allt från gädda, abborre till braxen och regnbåge. En deltagare som är med för andra året i rad är Axel Gustavsson, 12 år från Göteborg.

– Jag har lärt mig massor här på fiskeskolan och tycker det är lika kul med mete som att kasta drag. Jag har fått både abborre och gädda men min bästa fångst fick jag tillsammans med morfar. En gädda på fem kilo i Möckeln, avslöjar Axel.

Förutom Sommarfiskeskolan anordnar Sportfiskarna andra fristående aktiviteter för både unga och vuxna. (Håll utkik på hemsidan och gå med i våra grupper på Facebook). Tycker du att det är kul att fiska olika arter så löper den roliga tävlingen Artkampen ända fram till den 17 augusti. Alla som anmäler en fisk får en glass.

Kategorier: Region, Region Väst, Fiske i Göteborg, Ungdom | Taggar: Sommarfiskeskolan |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv