Fortsatt lyckat fiske på Sportfiskarnas fiskeskola i Göteborg

 

Adam1fotoAxelLarsson...
Adam med en gärs. Foto: Axel Larsson.

Hela tio arter fångades under sommarfiskeskolans fortsättningskurs.

Den sista delen av sommarfiskeskolan vecka 27 var en fortsättningskurs där deltagare med grundkunskaper kunde följa med våra ungdomsledare ut och få mer erfarenhet av olika fiskemetoder, både ifrån land och i båt. Stundtals var det utmanande med mycket vind och fiskar som var måttligt intresserade av att bli uppfiskade, men annars blir det ingen sport som man säger! Det blev till slut ändå ett gäng gäddor, abborrar, braxen, mörtar, löjor och norsar mm.

Det hela avslutades på söndagen med en artjaktstävling! Deltagarna delades upp i lag tillsammans med ledare och sprang sedan i väg och fiskade efter så många arter som möjligt. Efter ca 6 timmars intensiv jakt avlutades tävlingen och det vinnande laget hade lyckats få upp hela tio olika arter, däribland bäcköring, nors, braxen, gädda och gärs. Det blev en mycket lyckad och spännande dag i solskenet!

Nu är det uppehåll i juli och sedan blir det havsfiskeskola på Marstrand vecka 32. Några få platser finns kvar, om man är intresserad så kan man maila tove.rosenberg@sportfiskarna.se för mer information. Sportfiskarna kommer också att arrangera ett antal fristående gratisaktiviteter under sommaren i Göteborg. Om dessa kommer mer info senare. Är du tjej oavsett ålder och fiskeintresserad så tag kontakt med Tove på tove.rosenberg@sportfiskarna.se och anmäl intresse till sommarens tjejfiskeaktiviteter.

Kolla in våra snygga fiskemärken och börja samla du med! Läs mer under fliken Ungdom/fiskemärken eller klicka här.

Missa inte heller vår spännande artfisketävling Artkampen - läs mer här.

Glad sommar!

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv