Succé för sommarfiskeskolan!

sarv
Några av barnen lyckades fånga sarv och därmed få det snygga sarvmärket! Foto: Robin Kanthe

Nu är en av sex veckor med sommarfiskeskola för barn i Göteborg avklarad! Det blev en stor succé med bland annat meterlånga gäddor och mycket fisk!

I måndags samlades 30 taggade barn tillsammans med våra ungdomsansvariga Tove och Hans samt ett tiotal ungdomsledare för att under tre dagar lära sig så mycket som möjligt inom sportfiske.

På första dagen fick alla lära sig om, säkerhet, kastteknik, knutar, fiskarter, flugbindning, smådjur i vatten och vår nya satsning på Fiskeutmaningen, Artkampen och Fiskemärken som barn runtom i hela landet kan ägna sig åt under sommarlovet. Därefter fick alla barn fånga och behålla varsin regnbåge.

Dag 2 och 3 ägnades ute på sjön i jakt på gös, gädda, abborre, braxen och vad som mer kunde tänkas vilja nappa. Totalt fångades några hundra fiskar och ett par gäddor runt metern låg i topp. Braxen på runt 2 kilo, gös på runt 3 kilo och abborrar strax under kilot kom också upp.

180 barn kommer att gå Sportfiskarnas sommarfiskeskolor i Göteborg i sommar, några få platser finns kvar på vecka 32 i Marstrand men annars är det fullbokat. Om man är intresserad så maila sommarfiskeskolan@sportfiskarna.se

Sportfiskarna kommer också att arrangera ett antal fristående gratisaktiviteter under sommaren i Göteborg. Om dessa kommer mer info. Är du tjej oavsett ålder och fiskeintresserad så tag kontakt med Tove på tove.rosenberg@sportfiskarna.se och anmäl intresse till sommarens tjejfiskeaktiviteter.

Kolla in våra snygga fiskemärken och börja samla du med under fliken ungdom och fiskemärken.

Glad midsommar!

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv