Nytt sjörekord för karp i Holmadammen

SjörekordHolmadammen...
Mikaela Lantz med det nya sjörekordet. Foto: Rasmus Ljungqvist.

Ett nytt sjörekord för karp är inrapporterat från Holmadammen i Göteborg. Läs berättelsen från Rasmus och Mikaela!

En varm och stilla eftermiddag bestämde vi oss för att fiska en natt i vackra Holmadammen. Vi riggade upp spöna och Mikaela knöt nya tafsar samtidigt som jag slog upp tältet. Vi valde att fiska två spön med boilies och ett med majs och placerade samtliga spön endast en spölängd ut. Det varma vattnet gjorde att vi valde att mäska på ganska kraftigt på samtliga spön då karpen äter rikligt så här års.

När spöna var ute kokade vi färskpotatis och åt en suverän middag med matjessill innan det var dags att krypa ner i sovsäckarna! Allting kändes vrålhett! Mikaela skulle få ta första nappet.

Strax efter midnatt skriker det bortersta nappalarmet för full hals, vi skyndar ut, Mikaela springer mot spöt medan jag kommer efter med håven. Fisken går tungt i mörkret och efter ett par minuter uppenbarar sig en mycket stor karp i vattenbrynet, i andra försöket lyckas håvningen och när jag ser buken på fisken utbrister jag till Mikaela att det är storkarpen "Moffa" som kommit på besök.

Jag förbereder kamera och nollar vågslinget innan vi bär bort karpen till avkrokningsmattan! Den här är stor! Den enormt feta buken gör det svårt att bedöma vikten, när vågen passerar både 14, 15 och 16 kg är vi smått chockade! Vikten fastslås slutligen till det nya sjörekordet på 16,1 kg och efter ett par fina bilder får "Moffa" simma tillbaka ut i den vegetationsrika dammen! Där slog Mikaela plötsligt mitt personbästa på karp med 6 hekto! Maken till storfiskmagnet har jag sällan skådat!

I morgonsolen fick även jag känna på fisk med en mindre fjällkarp på 8,9 kg!

Hälsningar
Rasmus Ljungqvist och Mikaela Lantz

 

Läs mer om fisket i Holmadammen och kring Göteborg här.

SjörekordHolmadammen...

 

Kategorier: Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv