Storsatsning på digitala utbildningar för anslutna föreningar

Promo-ungdomsledarut...Foto: Sportfiskarna / I de digitala ledarutbildningen medverkar bland annat Claes ”Svartzonker” Claesson.

Under 2022 lanseras en rad digitala minikurser exklusivt för medlemmar i Sportfiskarnas föreningar. Först ut är en digital ungdomsledarutbildning och tre minikurser i fiskevård.

Med stöd från Svenskt Friluftsliv storsatsar förbundet under 2022 på att fram nya utbildnings-, informations- och inspirationsmaterial för våra anslutna föreningar. Det blir främst digitalt innehåll som kommer att ligga på en anpassad och användarvänlig utbildningsplattform. Alla som är medlemmar i en ansluten förening kan kostnadsfritt och enkelt anmäla sig till kurserna på sportfiskarna.se. Kurserna hålls sedan när det passar just deltagaren.

Kurserna, som i många fall är just minikurser, kommer i huvudsak att baseras kring utbildningsfilmer där tyngdpunkten ligger på att förmedla anpassad teori och praktik som våra föreningar sedan enkelt ska kunna dra nytta av och implementera i sin verksamhet. Under slutet av april kommer tre minikurser i fiskevård i form av filmer att publiceras på utbildningsplattformen; ”Trädplantering kring rinnande vatten”, ”Anlägga lekbäddar i rinnande vatten” och ”Bygga risvasar i sjöar”. Kanske är detta något er förening planerar att göra i just ert klubbvatten?

På Sportfiskarnas webb finns också nu förbundets allra första digitala ungdomsledarutbildning, en slags grundkurs med fokus på hur ni som ledare kan nyttja förbundets medlemsförmåner, studier i kursmaterialet ”Fiska med barn och ungdomar”, en podd med framgångsrika klubbexempel och dessutom en betesbyggarlektion i tre delar med Claes ”Svartzonker” Claesson. Anmälan till denna utbildning görs även den på sportfiskarna.se.


Vi vill också passa på att påminna om den rådgivning kring fiskevård och förvaltning som förbundet erbjuder via Zoom eller telefon under måndagar fram tills juni.

Här hittar ni alla utbildningar

Här finner ni anmälan för rådgivning

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv