Succé för påsklovet i Göteborg och i Halland

pasklovsfiskesaroTaggade öringfiskare och fantastiskt väder! Foto: Mathias Arnham

Påsklovsfiske-dagarna blev åter en succé. 183 barn har tagit första klivet in hobbyn och bland trassel, tångruskor och ”sjunkna” flöten har en och annan fisk landats. Öring, sik, mört och regnbåge fångades under de sex dagar som fiske erbjöds på sex olika orter i Halland och Göteborg.

Ute på tisdagens fisketur i Särö var grabbarna, Max Thorsell och Felix Krusell snabba ut på klipporna för att testa på havsöringarna, som brukar patrullera runt kustlinjen. Bleke och stark sol är kanske inte det enklaste förutsättningarna. Men vad gör det, en dag som denna?

– Vi är ju egentligen makrill-fiskare. Där ute brukar vi få massor av makrill. Idag ska vi försöka fånga en havsöring från land, berättar Max och tar ett kast utanför den brant sluttande klipphyllan.

Det blev också öring denna dag trots svåra förutsättningar, endast en dag av sex blev det ingen fisk för barnen detta lov då öringen var kinkig på Amundön, totalt fångades ett 40 tal fiskar av deltagande 98 killar och 85 tjejer under lovet.

I Jubileumsparken fångades sik, I Kroksjön var mörten på hugget, regnbåge fångades i Bergsjön och Mölnesjön och så öring i Särö.

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv