Sportfiskarna inleder tävlingsbojkott mot Ryssland och Belarus

intmetekval_maj_2018...Foto: Thomas Kühnel / Tävlingsbojkotten omfattar alla grenar av tävlingsfiske.

Sportfiskarna stoppar nu deltagande av ryska eller belarusiska tävlande på svenska fisketävlingar och bojkottar även tävlingar i dessa länder.

Sportfiskarna väljer nu att följa den internationella tävlingsorganisationen CIPS/FIPSed:s nyligen publicerade rekommendation om tävlingsbojkott av Ryssland och Belarus. 
Sportfiskarna som förbund kommer därmed inte att tillåta tävlande som representerar Belarus eller Ryssland att delta på fisketävlingar i Sverige. Svenska tävlingsfiskare kommer inte heller att delta på tävlingar i dessa länder så länge kriget mot- och ockupationen av Ukraina fortsätter.

- För Sportfiskarna som en öppen och demokratisk organisation är det självklart att visa vår solidaritet med det ukrainska folket och markera mot det pågående ryska angreppet. Sportfiskarna poängterar att bojkotten inte riktar sig mot individuella tävlande eller det ryska eller belarusiska folket, utan mot den ryska regimens agerande, kommenterar Joakim Ollén, Sportfiskarnas ordförande.

-Fiske är en aktivitet som förenar människor världen över, därför är det klart att förbundet stöttar våra fiskande bröder och systrar i det nu hårt krigsdrabbade Ukraina. Förutom det enorma humanitära lidandet ser Sportfiskarna även med stor oro på de miljöskador som kriget redan orsakat och de fortsatta riskerna för miljön som kriget för med sig. Vår förhoppning är att förhandlingar snarast kan leda till fred och ett ryskt tillbakadragande, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Det är främst tävlingsgrenar som mormyska, internationellt mete och feeder som kan beröras. Sportfiskarnas ställningstagande ligger även i linje med hur det engelska sportfiskeförbundet Angling Trust agerat, Angling Trust gick nyligen ut med ett liknande uttalande:
Angling bans Russia and Belarusia from international competitions.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske, Förening, Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv