Sportlovet gav fina fiskeminnen!

HärlandatjärnIgår var fisket fint i Härlanda tjärn! Här hjälper våra ledare den fiskande ungdomen Ingrid att fånga en fin regnbåge till middag! Foto: Hans Lindqwist

Sportfiskarnas lovaktiviteter i Göteborg är över för det här året men det finns mycket roligt fiske att bedriva på egen hand i Göteborg just nu!

I tre dagar har Sportfiskarna fiskat och grillat på olika platser i Göteborg tillsammans med totalt 89 fiskande barn och ungdomar. Det började lite knackigt med ruskväder och trögt fiske i Jubileumsparken men sen tog det fart på allvar. 

Bergsjön och Härlanda tjärn bjöd på fint fiske med många regnbågar upp och dessutom bra uppslutning.

I Härlanda tjärn bedrevs även gäddmete med död betesfisk på bottnen och det blev ett napp, tyvärr kom den gäddan undan men det var uppenbart att flera stora gäddor lurade i vassen då en av regnbågarna som kom upp hade ett enormt gäddbett över ryggen.

En av deltagarna tappade även en stor fisk som vi misstänker var en gädda.

Vi rekommenderar fiske i Härlanda Tjärn, Bergsjön, Västra Långevattnet, Stora Mölnesjön och Sisjön för tillfället där vi planterat ut en hel del regnbåge. Tänk på att gäddmetet också kan var väldigt givande i framförallt Härlanda, Bergsjön, Stora Mölnesjön och Sisjön eftersom de gäddorna äter sig stora på regnbågar.

Ett stort tack till alla duktiga ledare, personalen i Jubileumsparken, engagerade föräldrar och hängivna unga fiskande som gjorde dessa tre dagar minnesvärda.

Vi skapar fina fiskeminnen för barnen!

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv