Vi söker en förbundsjurist till Sportfiskarna

fd_eldforsen_800Foto: Sportfiskarna / Miljöanpassningen av vattenkraften är en viktig fråga.

Som förbundsjurist i vår växande organisation kommer du att få en unik möjlighet att påverka och driva våra mest aktuella intressefrågor. 

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än 10 miljarder kronor på sitt fiske. Sportfiskarna har en framskjuten position i påverkansarbete och intressebevakning kring implementering av vattendirektivet, miljöanpassning av vattenkraften, skyddet av värdefulla vattenmiljöer, värnandet av strandskyddet och allemansrätten samt inte minst att slå vakt om ett hållbart nyttjande av hav, sjöar och vattendrag.

Din roll hos Sportfiskarna
Du kommer som förbundsjurist i en växande intresseorganisation att få en unik möjlighet att påverka och driva frågor. Under de närmaste åren kommer mycket fokus ligga på att bevaka och påverka det nationella arbetet för att implementera vattendirektivet, skydda värdefulla vattenmiljöer samt att miljöanpassa den svenska vattenkraften.

Rollen som förbundsjurist kommer bland annat att innebära:

•    Bevaka och driva mål i mark- och miljödomstol genom att föra sportfiskets, fiskens och vattenmiljöns talan.
•    Påverka rättstillämpningen så att vattendirektivets intentioner får genomslag i samhället.
•    Delta i påverkansarbete och verka för en miljöanpassad vattenkraft i enlighet med vattendirektivet och den nationella planen för vattenkraften.
•    Kommunicera Sportfiskarnas arbete i prioriterade juridiska frågor i Sportfiskarnas media, kampanjer och uppvaktningar.
•    Fungera som juridiskt stöd i Sportfiskarnas praktiska fiske- och vattenvårdsarbete samt bidra med juridisk kompetens i övrigt förekommande frågor inom förbundet.

Arbetet utgår från huvudkontoret i Bromma, Stockholm alternativt från något av förbundets kontor ute i landet. En viktig del av arbetet går ut på att i nära samarbete med övriga miljöorganisationer bedriva påverkansarbete för våra vattenmiljöer. Du har också återkommande kontakter med myndigheter, medlemsföreningar och distrikt. Du kommer att ha en stöttande funktion inom förbundet vilket även inkluderar att bistå med juridisk expertis i de miljöprojekt där Sportfiskarna agerar verksamhetsutövare samt i allmänna juridiska frågor. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollegor för att nå högt satta mål. Till din hjälp har du landets bästa samlade kompetens inom fiske- och vattenvård. Du rapporterar direkt till generalsekreteraren. Tjänsten förutsätter visst resande och ibland arbetar du kväll och helg.

Din profil
Vi vet att du redan nu är en hängiven miljökämpe som brinner för våra vattenmiljöer och sportfiskets frågor. Som person är du orädd och nätverkande. Det passar dig att arbeta såväl självständigt som i grupp.

För att passa för tjänsten krävs att du:
•    Har erlagd juristexamen samt erfarenhet av miljörättsligt arbete, gärna specifikt inom vattenrätt.
•    Är drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga.
•    Har god samarbetsförmåga och kan prioritera och att följa upp det egna arbetet.

För tjänsten är även meriterande:
•    Kännedom om fiskerätt och EU:s fiskeförvaltning.
•    Erfarenhet av myndighetsarbete och/eller föreningsverksamhet.
•    Erfarenhet av miljövårdsarbete och/eller naturvetenskaplig utbildning.
•    Att du är sportfiskare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdag är 28 februari 2022, med tillträde snarast möjligt.

Kontakt:
Ring eller mejla gärna för ytterligare information om tjänsten.

Facklig kontaktperson Unionen: Simon Berg, simon.berg@sportfiskarna.se

Sten Frohm, generalsekreterare, tel 0705-403880, mejl: sten.frohm@sportfiskarna.se

Anders Karlsson, biträdande generalsekreterare, tel 0732-016514, mejl: anders.karlsson@sportfiskarna.se

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Sten Frohm, mejladress: sten.frohm@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Strömmande vatten, Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv