Sportfiskarna har tagit ut 40 000 barn på fiske och fiskevård 2021!

postkod-jamtland-800Foto: Emma Lindgren / Skolbäcken är ett av våra framgångsrika ungdomsprojekt där 8000 skolbarn i år fått undersöka vattenmiljön och bedriva fiskevård.

Det blev ett succéår trots alla Covid-utmaningar. Sportfiskarna summerar ett fantastiskt år av barn och ungdomsarbete.

Sportfiskarna kan blicka tillbaka på ett år som har betytt betydande fortsatta utmaningar kopplat till Covid. Men vi kan också konstatera ett år och en verksamhet där vi har funnit lämpliga anpassningar efter situationen.

- Många kloka skolor och lärare har funnit poänger i att prioritera friluftsliv på skoltid. Våra regionalt ungdomsansvariga har under hela våren och hösten varit ute och restaurerat kilometerlånga sträckor av lekbäckar med nästan 8 000 skolbarn från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Skolbäcken har varit ett fortsatt viktigt succéprojekt under 2021 – ett nytt rekordår för projektet, summerar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald.

Av de drygt 40 000 barn som Sportfiskarna har tagit ut till vattenbrynet under året har hela 16 000 kommit via portalprojektet Klassdraget. Här har Sportfiskarnas anslutna föreningar tillsammans med framsynta skolor gett 650 skolklasser chansen att prova på fiske under en friluftsdag – också detta ett nytt projektrekord. Och dessutom – samtliga deltagande barn har fått behålla sina metspön eller pimpelspön efter aktiviteterna.

Under året har Sportfiskarna delat ut 1 miljon kronor till våra anslutna föreningar för deras viktiga bidrag i detta barn- och ungdomsarbete. Sportfiskarna vill också passa på att tacka finansiären Svenskt Friluftsliv för stödet till verksamheten – en verksamhet som ska växlas upp ytterligare under ett spännande 2022.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv