Till alla föreningar: sök Klassdraget pimpel och sportlovsbidrag

pimpelbild-klassdrag...Foto: Sportfiskarna

Vintern är här och Sportfiskarna storsatsar på att rivstarta med barn- och ungdomsverksamhet efter nyåret. Pimpelspön är på väg in för Klassdraget och 70 000 kr finns att söka för sportlovsaktiviteter. 

Klassdraget – en mångårig succé
Skolprojektet Klassdraget har sedan starten tagit ut mer än 130 000 skolbarn på fiskeaktiviteter under skoltid. Upplägget är enkelt: lokala fiskeföreningar hjälper en skola att arrangera en friluftsdag där fiske ingår som en central del. Projektet startar samtidigt med skolstarten 2022. Hela 4 000 pimpelspön är på väg till vårt lager! Läs mer och ansök här.

Aktivitetsbidraget stöttar lokal verksamhet
Alla anslutna föreningar och distrikt kan söka ur Sportfiskarnas stora aktivitetsbidrag för fiskeaktiviteter. Totalt finns 400 000 kr att ansöka om för 2022. Aktivitetsbidraget är uppdelat på Sportlovet, Aktivitetsbidraget och Höstlovet. 
Varje förening kan göra en ansökan för sportlovet, två för aktivitetsbidraget och en för höstlovet. Summorna som går att söka är 2000 - 6000 kr. Målgrupperna för samtliga bidrag är barn/ungdom, tjejer/kvinnor och personer med funktionsnedsättningar. 
Det finns 70 000 kr särskilt avsatta för aktiviteter under sportlovet. 
Det sista ansökningsdatumet för Sportlovet är 10/2. Läs mer och ansök här.

Frågor om ansökan besvaras av: Oscar Trowald, 08-410 806 26, oscar.trowald@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv