Ungdomsstipendium till André och Oscar i Karlshamn

torbjorn-aslunds-sti...Foto: Joakim Lenell / Från vänster: Julius Jarving Ohlsson från Sportfiskarna, mottagarna Oscar Nilsson och André Hensche, samt Adam Eng från Abu Garcia.

Igår delade Sportfiskarna och Abu Garcia ut Torbjörn Åslunds minnesstipendium till André Hensche och Oscar Nilsson från Mieådalens Sportfiskeklubb i Karlshamn. Killarna är de yngsta mottagarna i stipendiets historia och tilldelas utmärkelsen för deras fina arbete med barn och ungdomar.

André och Oscar blev igår den 12:e och 13:e mottagaren av det nationella ungdomsstipendiet på 20 000 kr som Sportfiskarna och Abu Garcia gemensamt delar ut till minne av Abu Garcias legendariske försäljningschef Torbjörn Åslund. 
Utdelningen skedde på Jaktia i Svängsta där Sportfiskarnas regionalt ungdomsansvarige Julius Jarving Ohlsson och Adam Eng, marketing manager på Abu Garcia, mötte upp. André och Oscar blev därmed de första att dela stipendiet, de första från Blekinge och även de yngsta mottagarna sedan stipendiets instiftande 2009.

- André och Oscar är bara några år över 20 men har ändå ansvarat för Mieådalens ungdomsverksamhet i mer än 7 år. Det är en beundransvärd bedrift som visar på mognad, ansvar och dedikation. Tillsammans har de måndag efter måndag mött upp Karlshamns barn vid vatten och klubblokal och tillsammans har de gjort mer än 200 fiskeaktiviteter – det är fantastiskt kul att just de får stipendiet i år, sammanfattar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald.

André och Oscar var själva både överraskade och glada och betonar att de tillsammans har haft väldigt kul genom åren och att ungdomssektionen har varit som en naturlig del av deras liv. - Att få priset får en att inse att det vi har gjort för klubben har varit uppskattat och har setts av både klubben och förbundet, sammanfattar André. Killarna betonar också att variation i ungdomsverksamheten är väldigt viktig – allt från gäddspinn till karpmete brukar det bli under ett år.

Michael Lindh, försäljningschef på Abu Garcia ger sin bild:
- Det känns viktigt för Abu Garcia att kunna uppmuntra och belöna de ideella krafter som varje vecka är därute och ger barn och ungdomar chansen att fiska. I år känns det lite extra speciellt att få dela ut priset till två unga killar, som bor bara några stenkast från vårt kontor och fabrik här i Svängsta.

Redan nu kan ni nominera 2022 års mottagare. Läs mer här.
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Förening, Region Syd, Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv