08ABBORREN/DM Abborre Stockholm

team-predatorteam-st...Foto: Sportfiskarna / Vinnande lag Predatorteam Sthlm/Ekerö.

27 lag startade i 08ABBORREN som detta år även fått DM-status. Tävlingen hölls 30 oktober på Mälarens vatten i Stockholms närområde.

I och med att tävlingen nu fått DM-status innebar det även SM kval till Åsunden i Ulricehamn 2022. Då hela 27 lag kom till start skulle därmed fem lag få SM biljetter med sig hem. Efter kaptensgenomgång av regelverk och annat så släpptes båtarna i väg fem minuter före start med kravet max 5 knop fram till 08.00. Detta för att de långsammare kajakerna inte skulle riskera att välta i svallvågorna av de större båtarna.

Allt gick som planerat och det var ingen som välte men tyvärr uppstod ett motorhaveri för ett av lagen väldigt tidigt så de tvingades att bryta tävlingen. Tävlingen flöt på och man kunde tidigt konstatera att det nappade bra för många lag. Första godkända fisk noterades redan efter 10 minuter och sedan rullade fångstrapporterna in i strid ström. Efter halva tävlingen stod det klart att det skulle krävas minst 160 cm för att få med sig ett av de nio priserna hem. Priserna som var till största delen skänkta av sportfiskebutiker och kända varumärkeskedjor i branschen. Sportfiskarna passar på att tacka dessa. 

Mot slutet av tävlingen kom rapporter om flera stora fiskar. Under hela tävlingen fångades totalt 12 abborrar över 40 cm. Toppade gjorde Daniel Strid i Team Big Fish On med en abborre på hela 47 cm med en uppskattad vikt på ca 1,5 kg. Tävlingen avslutades 14.00 och när ekipagen gled in i hamnen så stod Freds Foodtruck och delade ut pulled-pork burgare ett synnerligen uppskattat inslag. 

Vinnarna Predatorteam Sthlm/Ekerö hade modet att avsluta sitt fiske i god tid innan slutsignalen, kanske var det suget efter maten som gjorde att de bröt upp lite innan. Deras imponerande längd på 200 cm stod sig från kl 11.00 och tävlingen ut. Faktum är att laget var i ledningen redan vid första liverapport 9.00 och höll ledningen hela vägen in i mål. 

Team Pro Jigg tog sig förbi fjolårets vinnare Team 08 City i de sista minuterna och knep andra platsen med 192 cm medan 08 City fick nöja sig med 185 cm som treor. 

Med till SM 2022 gick även Team Big Fish On och Team Påtår. Inget av de deltagande båtlagen blev utan godkänd fisk och hela 19 av de 26 startande lagen fyllde papperet med fem godkända fiskar. 

Givetvis så kommer 08ABBORREN att genomföras även nästa år och de flesta av deltagare suktade redan efter revansch när de började ta sig hemåt.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv