DM i gädda i Stockholm avgjort

segrare-DM-Gadda-sth...Foto: Calle Andersson / Segrande lag Team Gårilla.

DM i Stockholm i grenen gädda avgjordes på lördagen den 16 oktober med start och mål vid Kaananbadet vid Mälaren.

Vädret var helt fantastiskt med sol, nära 10 grader i luften och perfekt vind för gäddfiske. Hela 42 lag kom till start och de flesta var väldigt segervissa innan tävlingen. För ett lag tog tävlingen dock slut redan efter en minut när motorn skar för Team Real Stäket på väg ut till första spot.

För Mikael Lind i Team M&M gick det bättre, han fångade tävlingens första godkända fisk redan efter 14 minuter. Vid första liveuppdatering efter en timme så hade 7 godkända gäddor fångats och i ledningen var Team Stäket. Vid andraliveuppdatering så hade man fortfarande ledningen och endast 13 godkända gäddor hade fångats efter två timmar. 
Det tröga fisket fortsatte resten av dagen, vilket gjorde att man på en eller två fiskar kunde göra stora förflyttningar i resultatlistan, ett av lagen som gick stark till slut var Team Delicato. Vid sista liverapporten kl 13.00 hade Team Gårillla ledningen med fyra godkända fiskar och 312 cm. Tvåa då var SöderSportfiske 1 med 170 cm.

Till slut så fångade 19 lag godkänd fisk med dagens längsta på 104 cm och totalt godkändes 31 gäddor. Mer än hälften av lagen fick ingen godkänd fisk men det var samtidigt få lag som inte hade fisk i båten men de var under dagens minimått på 70 cm. 
Segrande lag blev till slut Team Gårilla före Team Delicato och SöderSportfiske 1, fyra kom Team Lost@Sea som därmed tog sista biljetten till nästa års SM i Alingsås.

Läs hela resultatlistan här.

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv