Häng med på Göteborren 30/10!

Goteborren800pix

Lördagen 30 oktober 2021 är det åter dags för ”Göteborren” – Sportfiskarnas populära streetfisketävling mitt inne i Göteborg.

Efter 2019 års succé med hela 240 deltagare och ett pandemiuppehåll 2020 siktar vi på att befästa Göteborren som landets största street-tävling! Tävlingen äger rum i Göteborgs kanaler och den som kan uppvisa den längsta sammanlagda längden på max tre stycken abborrar vinner. Göteborren är lika mycket event som tävling. Det är en trevlig sammankomst för hela familjen och du behöver ingen specialutrustning. Gunki är åter med som huvudsponsor. Även EL-GE, Tajtlajn och Strömvalls sportfiske är med som sponsorer precis som innan.

Regler:
- Endast catch and release. Mätutrustning får ni låna på plats.
- Det exakta tävlingsområdet meddelas strax innan tävling.
- Endast spinnfiske (2 st färdigtacklade spön får medtagas).
- Upphängare är ej tillåtet. Endast ett bete med max 2 krokar.
- Ta med penna till protokollet.
- Inget fiskekort krävs under tävlingsdagen – det räcker med startkortet ni får på plats.
- Vi kör en junior- och en seniorklass, samt en lagtävling (2 pers/lag)! I lagtävlingen gäller den längsta sammanlagda längden på max tre stycken abborrar i laget. Pris även för tävlingens längsta abborre och tävlingens längsta fisk oavsett art. Lax, öring och ål är fredade och räknas ej.
- De första juniorerna som registrerar sig för tävlingen på plats får en goodie-bag från Gunki (först till kvarn så länge lagret räcker)!
- Fina priser från Gunki, El-Ge, Strömvalls sportfiske, Tajtlajn och Ge fan i Våra Vatten.
- Tävlingstid 10 - 14 (REGISTRERING mellan 08:30 och 09:45). Plats för anmälan är vid Stora Teatern.
- Ingen föranmälan krävs.

Arrangemanget finns som ett event på Facebook med namnet ”Göteborren 2021”. Där kan du ta del av mer info, uppdateringar samt ställa frågor. Klicka gärna ”Kommer”/”Going” i eventet om du ska delta. Klicka här för en inbjudan som PDF med praktiska detaljer om eventet..

Vi ses!

Sponsorer800pix

Om fiske och Friluftslivets år
2021 är Friluftslivets år och självklart är sportfisket med på satsningen. Målet är att få så många som möjligt att prova på och bli ännu mer intresserade av sportfiske och friluftsliv. Göteborren är en del av detta och genom att delta så hjälper du oss att nå vårt mål: Att så många som möjligt ska få reda på det vi redan vet, att sportfiske är det roligaste som finns.
 

 

Luften_ar_fri-logo-R...

 

 

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv