Första SM-tävlingen i Gäddtrolling

Topp-3-gaddtrolling-...

Foto: Calle Abresparr

Sportfiskarnas första SM i Gäddtrolling hölls 25–26 september på Glafsfjorden med utgång från Arvika i Värmland. Arrangerande förening var SFK Trekroken.

Gäddtrolling är en ny gren som varit populär lokalt i Sverige där Sportfiskarna framöver hoppas ett mer rikstäckande intresse. Tävlingsgrenen innebär att man fiskar med släpande drag efter båt efter gädda och har maximalt 8 redskap. De flesta hade wobbler eller gummibeten släpandes efter båten på ifrån 9-23 cm långa drag. Färgerna som visade sig bäst varierade men guld, silver och blått var de mest framgångsrika. Pelagiskt fiske visade sig vara det bästa för att fånga de stora och längsta gäddorna. De fem längsta gäddorna över två dagars fiske avgjorde resultatet. Fisket avgjordes i enlighet med Sportfiskarnas regler och C&R tillämpades.

33 team kom till start vilket gjorde att tävlingen blev nära nog fullbesatt av de in kvalificerade lagen.

Solen sken som alltid i Värmland båda dagarna och när starterna gick så blev det full fart ut mot Glafsfjordens bästa fiskeområden.

Vattentemperaturen låg på runt 13 grader, vilket för säsongen ansågs som idealiskt, och de tävlande bjöds på ett riktigt fint sensommarväder innehållande en del byvindar blandat med bleke.

Fisket var ojämt och vissa lag fick bra redan under lördagen medan andra lag toppade upp under söndagen.
Krokodilexpressen ledde efter lördagen men halkade ner till andra plats under söndagen då Team Trekrok bytte en sjätteplats till en guldplats under söndagen. Yngvesons gjorde en rejäl förbättring under söndagen då man lämnade en tjugoförsta plats till en slutgiltig tredjeplats. Därmed är Team Trekrok, Team Krokodilexpressen och Team Yngvesson kvalificerade till nästa års SM. Den tävlingen avgörs 1–2 okt i Vidöstern, söder om Värnamo.

Av de 33 startande teamen så fick 29 fullt papper, dvs fick fem gäddor eller fler.

Team Trekrok, Nora Gyttorp, Örebro, fixade Guld med ett resultat på 508 cm.
Teamet består av Mikael Stange och Bruno Sandberg,

Team Krokodilexpressen, Jössefiskarna, Värmland, fixade Silver med ett resultat på 504 cm. De hade även tävlingens längsta Gädda på 122 cm.
Teamet består av Lars Andersson och Anders Lundberg.

Team Yngvesson, Jönköping, fixade Brons med ett resultat på 493 cm.
Teamet består av Elia Yngvesson, Nils-Emil Yngvesson och Jonathan Gustavsson.

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv