Deltagarrekord på 08ABBORREN Street

Bild-08-abborren-202...Foto: Paul Wieringa / Start och prisutdelning hölls i Rålambshovsparken.

Sportfiskarnas mycket populära tävling 08ABBORREN Street avgjordes 31 augusti med utgångspunkt från Rålambshovsparken.

Tävlingen var öppen för alla medlemmar i Sportfiskarna och några tog sig mer än 20 mil för att vara med. Tävlingen invigdes av Stockholms Idrottsborgarråd Karin Ernlund och på plats fanns även lokalpress, fotografer och faktiskt också ett par forskare från SLU som förhörde sig bland de tävlande om deras upplevelser av att fiska i stadsmiljö.

Deltarantalet slog nytt rekord då närmare 150 fiskeintresserade deltog och bland dessa var det inte mindre än ett 50-tal juniorer vilket var extra positivt. Antalet överträffade alla förväntningar i och med att tävlingen nu avgjordes på hösten i stället för i juni som brukligt varit. Flytten av tävlingsdatum var givetvis orsakad av pandemin.

Starten gick fint i gång kl 18.00 och man tog sig fram till fots, med elspark eller cykel till de platser man själv ville och för att sedan vara tillbaka till prisutdelningen 21.00.

Tävlingen avgjordes i två klasser, senior och junior (upp till 19 år). Yngsta deltagare var 6 år och han kämpade in i det sista. Det som var extra roligt var att se den stora ökningen av juniorer sedan senast tävlingen avgjordes 2019, nu var antalet mer än fördubblat. Många positiva kommentarer gavs till tävlingsledning och i väntan på prisutdelning utbytte man upplevelser och erfarenheter från tävlingen. Juniorklassen vanns nu av Olle Sjöblom med 67 cm abborre och segrare i seniorklassen blev Olof Sköldberg med 102 cm.

Ett stort tack till alla sponsorer
Sportfiskarna riktar ett stort tack till våra sponsorer som bidrog med mycket fina priser: ABU Garcia, Söders Sportfiske, Sundbybergs Sportfiske, Gösens Fiske, Stockholms Sportfiskebutik, Sportfiskeboden, Darts, Bite of Bleak, och Fishbrain.
Ett stort tack från Sportfiskarna riktas även till alla deltagare och vi hoppas på ett återseende vid nästa tillfälle.

Läs resultatlistan här.

Kategorier: Fiske, Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske, Region Mitt , Fiskekort nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv