Pimpelfiske och issäkerhet på TV4

isdubbar-TV4-800Foto: TV4 / Ta på isdubbarna innan du går ut på isen!

Sportfiskarna och TV4 fortsätter att leverera fiske till svenska folket. I morse blev det isfiske efter röding och regnbåge.

Sportfiskarnas kommunikationschef Andreas Ollinen och TV4:s reporter Carolin Björnerhag var under fjolåret ute på många olika fiskeäventyr. Det har både fångats och tappats en del fisk på bästa sändningstid och de korta programinslagen blir fantastiskt fin reklam för utövandet av sportfiske och friluftsliv.

Idag fortsatte man fiskeinslagen med att försöka fånga regnbåge och röding på Sportfiskarnas put&take-sjö Mellansjön ute på Värmdö. SE KLIPPET HÄR. 

Det pimplades bland annat med mormyska agnad med räka. Men att leverera fisk på beställning är bland det svåraste som finns och i det kalla och kärva vädret var fisken idag inte alls på hugget. Andreas tog dock tillfället i akt att demonstrera pimpel- och issäkerhetsutrustning och prata generellt om hur viktigt det är med issäkerhet, samt att slå ett slag för Friluftslivets år som genomförs nu i år.

Oerhört viktigt med issäkerhet just nu!
Trots det stabilt kalla vädret kan isarna vara väldigt ojämna och därigenom fortsatt farliga om man inte tar det försiktigt. I södra delen av landet är problemet på många håll att snö nu isolerar isen från kylan och därigenom hindrar isarna från att växa till. Exempelvis har Sportfiskarna ännu inte öppnat Mellansjön på Värmdö för allmänheten då isen varierar kraftigt i tjocklek på olika delar av sjön. Det samma gäller för många isar i både skärgården och på olika sjöar i inlandet. Generellt gäller att man ska ta det mycket försiktigt på isen, förbereda sig med rätt säkerhetsutrustning, inte fiska ensam och kolla isen noga under förflyttningar. 10 cm is är ett bra mått på när isen är säker.

Läs mer om issäkerhet här: issakerhet.se

Läs tidigare nyheter om issäkerhet här: Isfisket lockar – men ta inga risker på isen

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv