Statsbidrag ger Sportfiskarna resurser till mer verksamhet

hundratusen_barn_kd_...Foto: Bengt Olsson / Tack vare statsbidraget blir det nu fortsatt satsning på fiske och friluftsliv för barn och unga.

2021 års utdelning av bidrag från Svenskt Friluftsliv är nu klar. Sportfiskarna tilldelas ett något ökat organisationsbidrag och ett oförändrat bidrag till verksamheten. Medlen gör det fortsatt möjligt för förbundet att satsa på fiske och friluftsliv för tusentals barn.

Sportfiskarna tilldelas i år 5 370 000 kronor i organisationsbidrag och ett verksamhetsbidrag till förbundets projekt på 4 700 000 kronor. Under 2021 kommer Sportfiskarna att driva projekten ”Klassdraget” och ”Åtgärdspaket främjande och integration”. Läs allt om utdelningen här på Svenskt Friluftslivs webb.

Trots svårigheter med restriktionerna under pandemin 2020 har Sportfiskarnas ungdomsansvariga med kreativitet och uppfinningsrikedom lyckats hitta olika sätt att genomföra trygga fiskeaktiviteter för barn och unga. Något man kommer att bygga vidare på under 2021. Intresset för fiske har totalt sett ökat kraftigt under 2020.

-Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv.

Läs Svenskt Friluftslivs pressrelease här.

År 2021 är dessutom Friluftslivets år då många aktiviteter kommer att anordnas av Sportfiskarna runt om i landet. Mer information om detta spännande år kommer inom kort.

Läs mer om Friluftslivets år/Luften är fri här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv