Ny succé för nyårsgäddan

3a-Camilla-Gustafson...Foto: Johan Skoglund

För 8:e året i rad arrangerades Nyårsgäddan i Västervik under parollen "fiska för bättre fiskevård".

Läs arrangören Johan Skoglunds resumé från tävlingen här:

För 3:e året i rad var vi över 60 personer som deltog, närmare bestämt tangerat rekord med 62 personer. Då det är Corona pandemi beslöt jag att flytta ut starten från hamnen till en mer anpassad T-brygga där alla kunde sitta kvar i båtarna vid genomgång och vid återsamlingen. Då alla intäkter skänks till Sportfiskarnas rovfiskprojekt har jag goda vänner i sportfiskebranschen som alltid hör av sig och vill skänka priser till ett behjärtansvärt event. I år låg summan av varorna på närmare 16.000: -..!!! Extra roligt att en deltagare, Claes "Lunkan" Lundqvist gick in med 1000 kronor cash ur egen ficka till vinnaren.

Fisket var blandat som det brukar vara på Nyårsgäddan, en del båtar hittade massor av fisk, andra som gick all-in på stort hade det svårare. Men även om det är en tävling ser många det som en rolig träff där stämningen är mycket avslappnad och hela grejen att få delta är viktigare än att vinna till varje pris. Då alla är vinnare på något vis då de bidrar till fiskevården fanns pris till de tolv främsta, samt ett lucky loser till den som klantat sig eller råkat ut för nåt oväntat. Allt för att få en rolig avslutning.

Det blev ännu en ny vinnare av vandringspokalen i år, vilket visar hur svårt det är att vinna Nyårsgäddan. Alla tävlar individuellt och man anmäler sin längsta gädda under dagen. Vinnare blev Thomas Johansson, Team Find em all 90cm (dömdes som längst), 2:a Jonas Lundberg, Team ABU 90cm och 3:a Camilla Gustafson, Team Fishingday 82cm. Extra roligt var att Camilla blev första dam någonsin på pallen. Av de ca: 10–12 ungdomar som deltog så placerade sig några på top-10. Vandringspriset Lucky Loser och ett beteskit gick till Daniel Älvehag för sitt motorhaveri under dagen.

Sportfiskarna tackar varmt för tävlingens fina bidrag till fiskevården!

Kategorier: Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv