Fullspäckat med barn- och ungdomsinsatser i Göteborg 2020!

Gruppbildkustveckafo...
Fisket under Västerhavsveckan är alltid populärt. Foto: Stefan Falkenberg.

Sportfiskarnas Göteborgskontor sammanfattar årets främjandeinsatser och trots pandemi har det som vanligt varit fullspäckat med insatser riktade mot barn och ungdomar.

När vi på Sportfiskarnas Göteborgskontor knyter ihop säcken efter ett utmanande år kan vi bjuda på lite statistik. Vi som jobbat i de olika främjandeprojekten – med Martin, Hasse och William i spetsen – blickar bakåt på ett år som med en del trixande och anpassningar till slut blev väldigt bra. Här är ett nedslag i verksamheten 2020:

- I de olika Skolbäcksprojekten har vi i Halland och Göteborg tagit ut 112 klasser, vilket översatt i antal elever blir 2 412 st.
- 10 integrationsfisken, med totalt 108 barn.
- 20 streetfisken och 10 tjejfisken är genomförda på vardagseftermiddagar i centrala Göteborg.
- 10 fiskepass med asylsökande i Halland.
- Vidareutbildning av 199 lärare och pedagoger i projektet MEFIS samt i egen regi.
- 5 fiskelovsveckor (sportlov, påsklov, västerhavsveckan samt höstlov). Bara på höstlovet, där vi körde dubbla veckor, var det närmare 250 barn som provade på att fiska med oss.
- Inte att förglömma, de 4 veckorna med sommarfiskeskolor. Fullbokade som vanligt, 28 barn/vecka.
- Jo, en ungdomsledarutbildning har vi också hunnit med och en hel del andra små aktiviteter som kläms in mellan varven.

Totalt har vi under 2020 utbildat, engagerat och entusiasmerat 3 310 barn, ungdomar och vuxna! Detta trots att stora events som Vallgravsmetet, Kulturkalaset, Sportfiskets dag och och vår stora street-fisketävling Göteborren blev inställda till följd av pandemin. Stort tack till alla lärare, elever, barn, ungdomar, föräldrar och inte minst våra fantastiska ungdomsledare! Tack för detta år, vi önskar er en riktigt fin jul och ett gott nytt år!

Ovan nämnda aktiviteter är möjliga att genomföra tack vare dig som är medlem i Sportfiskarna samt bidrag från Postkodstiftelsen, Allmänna arvsfonden, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, länsstyrelserna i Halland och Västra Götaland, Sportfiskarna distrikt Väst samt vår paraplyorganisation Svenskt Friluftsliv.

 

 

Kategorier: Ungdom, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv