Ett år med nya Svenskt Fiske

SvF-allanummer-2020-...
Foto: Sportfiskarna / Alla nummer av Svenskt Fiske 2020.

I dagarna kom årets sista nummer av Svenskt Fiske ut till alla medlemmar. Det är tidningens femte utgåva med ett helt nytt utseende som är resultatet av en grundlig omarbetning som påbörjades i fjol.

Under 2019 genomföres en särskild läsarundersökning där medlemmarna fick tycka till om tidningens utseende och innehåll. Parallellt med detta genomfördes även en omfattande utvärdering av tidningen. En plan utformades för ett nytt utseende, format och omdisponering av innehållet till nr 1 2020. Svenskt Fiske har nu bland annat fått ett nytt format, ny layout och ett tydligt omdisponerat innehåll. Utvecklingsarbetet har fortsatt under 2020 och ambitionen är även att fortsätta utvärdera Svenskt Fiske via läsarundersökningar.

-Våra medlemmars åsikter är väldigt viktiga för oss. Genom läsarundersökningar får vi en tydlig bild av vad våra medlemmar vill läsa om. Det är bland annat tydligt att man uppskattar såväl konkreta fisketips som lite tyngre information om förbundets verksamhet, kommenterar Benny Lindgren, tidningens redaktör.

Svenskt Fiske är idag Sveriges största fisketidning i tryckt form. Den är dock en ren medlemstidning och går inte att köpa i butik. Förbundet har historiskt haft olika medlemstidningar. Svenskt Fiske har funnits sedan 1950-talet men lanserades i sin nuvarande form 2004. Till att börja med med fyra nummer per år men från och med 2009 med fem nummer per år.

-Svenskt Fiske har varit en starkt bidragande orsak till förbundets positiva medlemsutveckling under åren, säger Andreas Ollinen, kommunikationschef på Sportfiskarna.

I senaste numret av Svenskt Fiske kan man förutom förbundsinformation bland annat läsa artiklar om: isfiske i Hälsingland, flugfiske efter regnbåge, gäddmete med dött bete, möjligheterna att flytta ut trålgränsen, ett termostest, biologen berättar, betesbyggnad, havsfiske i Öresund, nya svenska sportfiskerekord, sportfiskets utvecklingsmöjligheter, tävlingsinfo och miljöanpassningen av vattenkraften. Dessutom får man fisketips om gäddspinn och jiggfiske efter torsk, samt ismete efter gös!

Är du inte medlem men vill läsa Svenskt Fiske? Bli medlem här, just nu blir du medlem ända fram till 31 mars 2022!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Förening, Pressrum | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv